Събития

Ресторант 106

сп. Бакхус 09 октомври 2015, 14:18

Сентрал Парк Хотел София
Адрес: гр. Софиия, бул. Витоша 106
Резервации: (+359 2) 805 8940
Работно време: понеделник- неделя: 07.00ч - 23.00 ч

Не, не сме в Голямата ябълка, а в "Ресторант 106" в столичния хотел "Сентръл парк" на централния булевард "Витоша".

За Седмицата на авторската кухня на "Бакхус" екипът на ресторанта е подготвил модерно четиристепенно дегустационно меню, което съответства на ритъма на града – освежаващо, енергизиращо, здравословно и най-важното – сезонно, с продукти, типични за красивата златна есен, както и за местните кулинарни ширини.

 
Вечерята ще стартира със селекция от свежи салати с прошуто, сушени домати и интересен акцент от карамелизирани орехи. В предястието и основното есенните тонове изцяло превземат настроението – терин от овче сирене със зеленчуци, следван от пълнен пъдпъдък с гъби и кестени върху пухкаво картофено пюре и сос от трюфели. Финал на есенната гама ще сложи и десертът – ароматен мус от тиква, маскарпоне и свежа мента, която да прочисти сетивата.

Image and video hosting by TinyPic

Обедно и вечерно

Меню, цена 40 лв.

Цената включва консумация по 125 мл от вид вино CONO SUR RESERVA ESPECIAL SAUVIGNON BLANC 2014 и CONO SUR RESERVA ESPECIAL PINOT NOIR 2013, 50 мл аперитив (водка Beluga) / 30 мл дижестив (коняк Hennessy Fine de Cognac), дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.

Салата: Селекция от свежи салати с прошуто, сушени домати и карамелизирани орехи

Предястие: Терин от овче сирене със зеленчуци

Основно: Пълнен пъдпъдък с гъби и кестени върху пухкаво картофено пюре и сос от трюфели.

Десерт: Ароматен мус от тиква, маскарпоне и свежа мента

Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK