Платена публикация

На гребена на вълната от хубави емоции

Съдържание за Wave Resort 01 юни 2022, 12:17

На пръстите на едната ръка се броят местата за забавление и почивка, чиито отзиви в социалните мрежи са практически без забележка. На българското Черноморие може и да са даже по-малко, но петзвездният Wave Resort до Поморие е един от тях. И добре че все пак се намират два-три коментара на разногласие, за да си дадем сметка, че зад отзивите стоят истински хора. И че 99% споделят своите реални и преживени усмихнати спомени от почивка с най-близките: слънцето и коктейлите край басейна са заслужена награда за добре свършената работа; детските лета са безгрижни, храната е вкусна и животът е, за да бъде живян. Всички тези снимки и разкази от плажа край Поморие са един вид намигване към "нашата порода" хора - тези, които избираме да живеем в свят, посветен на положителните емоции.

Понеже качествен all-inclusive в България практически няма, дори и самата категория на курорта Wave Resort като член на ulta all-inclusive семейството вече прави сериозна заявка. Зад нея стоят бюфети и хранене налични за удобството на госта 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Стоят и поне четири бара - ако не броим тези в ресторантите на комплекса - на плажа, на басейна, в лобито и коктейл бар. А понеже се знае, че петата звезда на всеки хотел е запазена за SPA зоната, отново изобилието там е голямо: фитнес, финландска и билкова сауни, парна баня, детокс и уелнес процедури, джакузи, вътрешни и външни басейни, медицински възстановителни процедури, съчетани с хранителни и двигателни режими.

И ако SPA центърът е петата звезда, то за кого са останалите кулинарни 4? По една за всеки от ресторантите, разбира се. Един бюфет и три a-la-carte, всеки с различна кухня и индивидуален чар и уютна атмосфера: модерна българска, азиатска и средиземноморска. Екипите, които творят в ресторантите в комплекса, са добро съчетание между български и чуждестранни специалисти. Едно ги обединява и това са продуктите, които са от сертифицирани местни производители, така затвърждавайки ангажимента на хотела в посока устойчив туризъм.

Lavanda: българска авторска и съвременна кухня

На фона на хилядите механи с традиционни наши ястия отчетливо се усеща липсата на ресторант с фокус върху съвременната кухня, която залага на сезонни продукти (а не шопска салата през декември), уважава кулинарната история на Балканите, но и умело и деликатно я развива със свой почерк. Ресторант Lavanda в комплекса предлага разкошна атмосфера и вкусно съчетание от местни специалитети с фюжън докосване. Съвременният дизайн на Lavanda включва артефакти от миналото и символични компоненти на старите български традиции.
Oliva: Средиземноморието гостува на Поморие

Вдъхновен от вълните, плискащи бреговете на Гърция, Италия и Франция, ресторант Oliva посреща гостите топло. Второто от трите a-la-carte заведения е еднакво подходящо за уютно семейно събиране с напоителни разговори и за уединен романтичен повод. Ароматите, типични за Средиземно море - розмарин, риган, босилек, магданоз, естрагон и още поне 20 техни близки, красят трапезите и създават пищност за окото и небцето във всяка чиния, а тук специалитетите са италиански, френски и гръцки. Внимателно подбраният списък с вина допълва разнообразието от ястия за едно съвършено кулинарно пътешествие.
Ginger: Азия, каквато заслужават гурманите

Има един вариант количеството да води до качество и това е натрупването. През последното десетилетие в България се появиха много азиатски ресторанти с претенции да излязат извън клишето на евтината китайска храна, но малцина от тях успяват всъщност да го направят и обикновено са в София или Пловдив. От друга страна, от голям курортен комплекс, който има всичко от коктейли до финландска сауна, се очаква да пренесе емоциите от почивката и в менюто с храна.
Ginger e азиатският a-la-carte ресторант на Wave Resort, където вкусовете и ароматите са по-дръзки, но и по-безмилостни в поканата си да ги дегустираме. Храната е изчистена, както повеляват традициите в японската стилистика, стилна и забележителна.
"Сол и пипер" - основата на всяко вкусно ястие

Както повелява старата басня за принцесата, която обичала баща си като солта, без най-важната подправка и най-хубавото ястие ще е непълно, а пиперът е неин верен спътник. В "Сол и пипер" се осъществяват всички хранения по ultra all-inclusive пакета: закуска, обяд и вечеря на блок маса. Централно място заемат show-cooking станциите за приготвяне на специалитети на живо (4 топли и 2 студени станции, както и отделна за пица), допълнени от изключителното разнообразие от салати, ордьоври, студени и топли предястия, паста, вегетариански ястия, месо, морски и рибни деликатеси и десерти.
Детската секция пък е колкото подарък за малчуганите, толкова и за родителите: с бюфет, маси и столчета, съобразени с малките размери на младите гости на комплекса, те могат не само да си сипват храна, но и да се чувстват специални в своя кът.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK