Новини

Кулинарна академия HRC сбъдва мечтата на млад талант от SOS Детски Селища

Бакхус 20 май 2024, 19:45

Кулинарна академия HRC обяви, че ще предостави пълна стипендия на стойност 12,000 евро на Мария Божидарова, дете от SOS Детски Селища, за да ѝ помогне да сбъдне мечтата си да стане професионален готвач. Стипендията ще покрие всички разходи по обучението ѝ в престижната академия.

От приемен дом до кулинарни върхове


Мария започва своя път от Семеен дом "Мечтатели" през лятото на 2020 година. Оттогава тя показва изключителна ангажираност към своето образование, като в момента учи в ПГТ "Алеко Константинов" в Банкя. Неизчерпаемият ѝ ентусиазъм към кулинарното изкуство привлича вниманието на шеф Виктор Светославов, главен шеф инструктор в Кулинарна академия HRC.

"Когато реших да я предложа за стипендия, дори не знаех къде и как живее. Беше усмихната и изглеждаше все едно се забавлява наистина, докато другите участници бяха напрегнати, типично за състезание. Мария през цялото време работеше спокойно, уверено и това си пролича в ястията, които приготви. Според мен тя е самороден талант, който трябва на всяка цена да се развива и се радвам, че ще ѝ дадем тази възможност!", сподели шеф Светославов.

Подкрепа от академията


Директорът на Кулинарна академия HRC, Йоана Милева, се срещна с Мария и нейния координиращ възпитател, Изабела Христова от "SOS Детски селища България", за да обсъдят и изберат най-подходящата учебна програма за момичето. Освен че инвестира в образованието и бъдещето на Мария, академията ще ѝ предостави възможност за международни стажове и работен опит в престижни ресторанти в Европа и САЩ.

"Искам сърдечно да благодаря за шанса, който ѝ давате, и вярвам, че няма да Ви разочарова. На деца като нея е от ключово значение да се подаде ръка, защото това определя целия им живот нататък в една по-добра посока. Благодаря!", сподели госпожа Христова.

За Кулинарна академия HRC


Основана през 2008 година, Кулинарна академия HRC е обучила над 800 студенти, предлагайки достъпно и висококачествено кулинарно образование. Академията предлага двугодишна програма по "Кулинарни изкуства" и програма по "Управление и иновации в хотелиерството", организирана в рамките на три семестъра. Разположена в София, академията разполага с модерни кухненски лаборатории и демонстрационен театър, както и учебен ресторант "Таланти" и първият "кулинарен" хотел в света - Kitchen 59.

Програмите за стаж на академията подготвят студентите за международна кулинарна кариера чрез обучение в престижни хотели и ресторанти в Европа, ОАЕ и САЩ. Дипломите, издавани от академията, са акредитирани от Американската кулинарна федерация (ACF) и Световната асоциация на кулинарните общности Worldchefs.

За Фондация HRC


Кулинарна академия HRC вярва, че качественото образование трябва да е достъпно за всички. Затова създаде Фондация HRC, която предоставя финансова подкрепа на талантливи кулинарни курсисти. Фондацията подпомага не само студентите от програмата "Кулинарни изкуства", но и ученици от държавни професионални училища. Мисията на фондацията е да предоставя стипендии, обучение и подкрепа, за да улесни пътя на учащите както академично, така и финансово.

Ако искате да подкрепите Фондация HRC, научете повече на техния уебсайт.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK