Кулинарна академия HRC сбъдва мечтата на млад талант от SOS Детски Селища
Кулинарна академия HRC обяви, че ще предостави пълна стипендия на стойност 12,000 евро на Мария Божидарова, дете от SOS Детски Селища, за да ѝ помогне да сбъдне мечтата си да стане професионален готвач. Стипендията ще покрие всички разходи по обучението ѝ в престижната академия.
От приемен дом до кулинарни върхове
Мария започва своя път от Семеен дом "Мечтатели" през лятото на 2020 година. Оттогава тя показва изключителна ангажираност към своето образование, като в момента учи в ПГТ "Алеко Константинов" в Банкя. Неизчерпаемият ѝ ентусиазъм към кулинарното изкуство привлича вниманието на шеф Виктор Светославов, главен шеф инструктор в Кулинарна академия HRC.
"Когато реших да я предложа за стипендия, дори не знаех къде и как живее. Беше усмихната и изглеждаше все едно се забавлява наистина, докато другите участници бяха напрегнати, типично за състезание. Мария през цялото време работеше спокойно, уверено и това си пролича в ястията, които приготви. Според мен тя е самороден талант, който трябва на всяка цена да се развива и се радвам, че ще ѝ дадем тази възможност!", сподели шеф Светославов.
Подкрепа от академията
Директорът на Кулинарна академия HRC, Йоана Милева, се срещна с Мария и нейния координиращ възпитател, Изабела Христова от "SOS Детски селища България", за да обсъдят и изберат най-подходящата учебна програма за момичето. Освен че инвестира в образованието и бъдещето на Мария, академията ще ѝ предостави възможност за международни стажове и работен опит в престижни ресторанти в Европа и САЩ.
"Искам сърдечно да благодаря за шанса, който ѝ давате, и вярвам, че няма да Ви разочарова. На деца като нея е от ключово значение да се подаде ръка, защото това определя целия им живот нататък в една по-добра посока. Благодаря!", сподели госпожа Христова.
За Кулинарна академия HRC
Основана през 2008 година, Кулинарна академия HRC е обучила над 800 студенти, предлагайки достъпно и висококачествено кулинарно образование. Академията предлага двугодишна програма по "Кулинарни изкуства" и програма по "Управление и иновации в хотелиерството", организирана в рамките на три семестъра. Разположена в София, академията разполага с модерни кухненски лаборатории и демонстрационен театър, както и учебен ресторант "Таланти" и първият "кулинарен" хотел в света - Kitchen 59.
Програмите за стаж на академията подготвят студентите за международна кулинарна кариера чрез обучение в престижни хотели и ресторанти в Европа, ОАЕ и САЩ. Дипломите, издавани от академията, са акредитирани от Американската кулинарна федерация (ACF) и Световната асоциация на кулинарните общности Worldchefs.
За Фондация HRC
Кулинарна академия HRC вярва, че качественото образование трябва да е достъпно за всички. Затова създаде Фондация HRC, която предоставя финансова подкрепа на талантливи кулинарни курсисти. Фондацията подпомага не само студентите от програмата "Кулинарни изкуства", но и ученици от държавни професионални училища. Мисията на фондацията е да предоставя стипендии, обучение и подкрепа, за да улесни пътя на учащите както академично, така и финансово.
Ако искате да подкрепите Фондация HRC, научете повече на техния уебсайт.