Новини

Зимна празнична приказка

Бакхус 08 декември 2022, 16:27

Коледен Парк София официално отвори на 4 декември със запалване на светлинките и духова музика от Brazz ViliDJ. До края на месеца пл. Славейков ще изглежда като изваден от зимна предколедна приказка: 35 творци представят своите произведения в 22 дървени къщички за периода до 30 декември. Сред тях са Miss Me Today?, Chaika, Epoque Candle, "Джунджурийки за душата", "Китна арт", Little Rose Field, които предлагат
оригинални идеи за подаръци. В рамките на парка има и две благотворителни къщички, в които през първата част на феста са представени Светът на Мария, Творилница и Каритас, които представят продукция на хора с психични проблеми, специални потребности, бежанци и други уязвими групи.

Първата седмица брандовете "Енергия от ядки", "Черноморски улов" и шоколади Bernand представят собствена продукция от гурме специалитети за вкъщи, а Chilli Hills, Holy Smokes BBQ, Downtown Create Your Taste, Little Chefs и Natur Baked Raw отговарят за вкусното хапване на място в традицията на стрийт фуд културата.



На фестивала ще се изявят детски и младежки хорови и музикални формации, както и утвърдени имена от българската джаз, етно, госпъл и поп музикална сцена като Милица Гладнишка, Миленита, Дия, Тони и много други. А през уикенда ще има специални работилници за опаковане на подаръци.

Имате време до 30 декември да посетите Коледен Парк София. Организатори са "Момичетата от града", които правят Mish Mash Fest, един от най-популярните и успешни крафт базари в България.

Тук е моментът да споделим, че в момента Ния Петрова, нашият винаги гладен кореспондент, се е заела с отговорната задача да обиколи максимално много софийски коледни базари, за да може след това да ви даде своите най-сърдечни и чревоугодни препоръки. Следете ни в Instagram.

Коледен Парк София се провежда със съдействието на Столична община, Столичен общински съвет, Пазари "Запад" и Район Средец.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK