Коледен парк започва този уикенд на пл. Славейков
От 4 до 30 декември центърът на столицата ще грее с коледни светлини
Зимна празнична приказка
Коледен Парк София официално отвори на 4 декември със запалване на светлинките и духова музика от Brazz ViliDJ. До края на месеца пл. Славейков ще изглежда като изваден от зимна предколедна приказка: 35 творци представят своите произведения в 22 дървени къщички за периода до 30 декември. Сред тях са Miss Me Today?, Chaika, Epoque Candle, "Джунджурийки за душата", "Китна арт", Little Rose Field, които предлагат
оригинални идеи за подаръци. В рамките на парка има и две благотворителни къщички, в които през първата част на феста са представени Светът на Мария, Творилница и Каритас, които представят продукция на хора с психични проблеми, специални потребности, бежанци и други уязвими групи.
Първата седмица брандовете "Енергия от ядки", "Черноморски улов" и шоколади Bernand представят собствена продукция от гурме специалитети за вкъщи, а Chilli Hills, Holy Smokes BBQ, Downtown Create Your Taste, Little Chefs и Natur Baked Raw отговарят за вкусното хапване на място в традицията на стрийт фуд културата.



На фестивала ще се изявят детски и младежки хорови и музикални формации, както и утвърдени имена от българската джаз, етно, госпъл и поп музикална сцена като Милица Гладнишка, Миленита, Дия, Тони и много други. А през уикенда ще има специални работилници за опаковане на подаръци.
Имате време до 30 декември да посетите Коледен Парк София. Организатори са "Момичетата от града", които правят Mish Mash Fest, един от най-популярните и успешни крафт базари в България.
Тук е моментът да споделим, че в момента Ния Петрова, нашият винаги гладен кореспондент, се е заела с отговорната задача да обиколи максимално много софийски коледни базари, за да може след това да ви даде своите най-сърдечни и чревоугодни препоръки. Следете ни в Instagram.
Коледен Парк София се провежда със съдействието на Столична община, Столичен общински съвет, Пазари "Запад" и Район Средец.
Коледен парк започва този уикенд на пл. Славейков
От 4 до 30 декември центърът на столицата ще грее с коледни светлини
Коктейлът на декември: яйчен пунш
Любопитната история на вековното празнично питие
Малка бисквитена енциклопедия
Пет изпитани рецепти за коледни сладки
Bacchanalia
Отчаяните усилия на Дядовците Коледа и Мраз да подменят човешкия сексапил с хранителен: феноменът food porn през декември, у нас и по света
Ново място | Osteria Luce
110 хил. евро за килограм аромат
Средствата, събрани от продажбата на най-ценните трюфели, традиционно се даряват за благотворителни каузи, затвърждавайки благородната мисия на събитието.
Какво се случи в Сан Себастиан - градът, който формира вкусовете на света
Най-важното от тазгодишното издание на Gastronomika: тенденциите за следващите години са традиция, техника и устойчива кухня
Острието на промяната
Как шеф Владислав Пенов от ресторант "Космос" спечели отличие от The Best Chef Awards 2025
От дисквалификацията до победата: Герман Гочев завоюва титла за България в Атина
Барманът е на първо място в състезанието Metaxa Twelve 2025
#ЧревоугодноМиЕНия: новите класики на София