Новини

Коледен парк започва този уикенд на пл. Славейков

Бакхус 02 декември 2022, 12:25

След двугодишен живот на пауза 2022-а се оказва рекордна за София откъм количество коледни базари. Сред тях е приказният "Коледен парк София", създаден, за да отрази духа на традиционните европейски декемврийски събития. От 4 до 30 декември на площад Славейков всички сме канени, за да споделим заедно енергията на любимия месец от годината.

Организатори са "Момичетата от града", познати с изданията на Mish-Mash Fest, и обещават коледно настроение, открита музикална сцена, зона за храни и напитки, фермерски продукти от български производители и много други приятни изненади, които ще се случват на емблематичния площад в центъра на София. Съвсем скоро ще излезе и подробната празнична програма.

Направено на ръка и с любов

В традицията на фестивала е винаги отличният подбор от независими автори и дизайнери, а специално за събитието ще има шопинг зона от дървени къщички с произведенията на най-талантливите творци на приложно изкуство и художествени занаяти у нас.

Музика, театър, живи елхи

На фестивала ще се изявят детски и младежки хорови и музикални формации, както и утвърдени имена от българската джаз, етно, госпъл и поп музикална сцена. Ще имаме възможност да гледаме стенд-ъп изпълнения и театрални представления, а всички сантиментално настроени посетители ще могат да се снимат на обособен за целта кът с коледна декорация. Коледната гора ще се състои от живи елхички от Коледна-Елхичка.com, които после ще бъдат върнати за доотглеждане в разсадника на организацията на ул. Витошко лале, така че догодина да може отново да се ползват.

Фестивалът се провежда със съдействието на Столична община, Столичен Общински съвет и Пазари "Запад". Организатор на събитието е екипът на Mish Mash Fest, един от най-популярните и успешни крафт базари в България, с над 7-годишна история и 60 издания.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK