Новини

Guinness излезе с домашен бирен кран за Коледа

Бакхус 28 ноември 2021, 10:50

Ирландският стаут Guinness е известен с две неща: че е най-консумираното ирландско пиво в света и че се налива по специфичен, леко труден начин. Преди дни брандът обяви, че тъкмо навреме за Коледа пристига новият им продукт - домашна система за наливане на стаута, с която всяка пинта, независимо къде се намирате или дали някога досега сте наливали Guinness, да бъде еднакво добра. По пижама в домашния би бар, така да се каже.

Лимитраната серия излиза на пазара на 6 декември,

а употребата на домашния кран е лесна: кен, на вид не много различен от обикновените такива в супермаркета, се вкарва в системата, а за чашата има специална поставка, която я държи под 45-градусов ъгъл. Системата дава индикация кога да спрете да наливате и кога да продължите, за да се получи кремавата пяна по перфектния начин. Особеното на Guinness е именно това - наливането става на два етапа и под специален ъгъл, който се променя в зависимост от етапа на наливане.

Отнело е на компанията 2 години, за да създаде технологията Guinness Microdraught, която тестово влезе по-рано тази година в редица британски барове, ресторанти и пъбове. Неслучайно от бранда казват, че това е най-голямото им нововъведение в последните десетилетия - преди повече от 30 години е изобретен т.нар. widget: пластмасово празно топче във всеки кен, което помага пяната в чашата ви да е с правилната текстура.

Всеки поръчан Guinness комплект идва с 4 кена и 2 халби.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK