Рецепта: Pomegranate Queen
Рецепта: Platino
Цялата статия вижте тук.
Platino
Сложност: 4/5
50 мл 18-годишно уиски (Johnnie Walker Platinum Label)
30 мл домашно сварено пюре от тиква с мед и карамфил
20 мл фреш от лайм
1 даш домашен битер от семки на тиква с карамфил и портокалови кори
Гарниш:
Пръчка канела, нар, мента, дехидратиран ринг тиква с парченца бял шоколад, зрънца карамфил и карамелизирана захар.
Метод: В шейкър с натрошен лед. За чаша Димитър използва стъклен съд за ароматни свещи, наподобяващ формата на тиква. Ако се борим за отличен, поставяме чинийка със сух лед, скрита в поставката, и заливаме с гореща вода в момента на поднасянето. За разкош добавяме домашни бисквити с тиква и шоколад.
Защото: Нотките сушени плодове в уискито кореспондират на тиквата, меда и карамфила. Zero-waste изпълнение, при което сме използвали всички части на плода. А това е също толкова важно, колкото и вкусовите и визуални качества на коктейла.
Рецепта: Pomegranate Queen
Рецепта: Hot Buttered Gin
За един по-красив бар
"Манджа с грозде": Новият нюзлетър на "Бакхус"
Двуседмична селекция с най-интересното, ново и вкусно от света на гастрономията според екипа на "Бакхус"
От дисквалификацията до победата: Герман Гочев завоюва титла за България в Атина
Барманът е на първо място в състезанието Metaxa Twelve 2025
Острието на промяната
Как шеф Владислав Пенов от ресторант "Космос" спечели отличие от The Best Chef Awards 2025
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
От Дуранкулак до Варна. По дирите на вкусната храна
От Рим до Хонконг: Bar Leone оглави класацията The World’s 50 Best Bars 2025
Първият азиатски бар, който печели титлата "Най-добър бар в света", е ода на римската простота – и я поднася със стил в Хонконг.