Рецепта: Platino
Цялата статия вижте тук.
Platino
Сложност: 4/5
50 мл 18-годишно уиски (Johnnie Walker Platinum Label)
30 мл домашно сварено пюре от тиква с мед и карамфил
20 мл фреш от лайм
1 даш домашен битер от семки на тиква с карамфил и портокалови кори
Гарниш:
Пръчка канела, нар, мента, дехидратиран ринг тиква с парченца бял шоколад, зрънца карамфил и карамелизирана захар.
Метод: В шейкър с натрошен лед. За чаша Димитър използва стъклен съд за ароматни свещи, наподобяващ формата на тиква. Ако се борим за отличен, поставяме чинийка със сух лед, скрита в поставката, и заливаме с гореща вода в момента на поднасянето. За разкош добавяме домашни бисквити с тиква и шоколад.
Защото: Нотките сушени плодове в уискито кореспондират на тиквата, меда и карамфила. Zero-waste изпълнение, при което сме използвали всички части на плода. А това е също толкова важно, колкото и вкусовите и визуални качества на коктейла.