Новини

Кой е най-добрият ресторант в света

Бакхус 05 април 2017, 16:28
Шеф Даниел Хъм

Eleven Madison Park в Ню Йорк триумфира с първото място в класацията World’s 50 Best Restaurants. Така американски ресторант е отново водещ след победата на French Laundry на Томас Келер през 2003 и 2004 г. Шеф Даниел Хъм успя да победи миналогодишния лидер - италианската Osteria Francescana, която тази година излиза на второ място. Третото място е за испанския El Celler de Can Roca.

Победителите бяха обявени на церемония в Мелбърн, която приключи преди малко. Класацията е направена от панел от над 1000 готвача, журналисти и експерти от 26 страни.

Наградите са основани през 2002 г. и са резултат от брейнсторминг в пъб на екипа на британското списание Restaurant. Задачата им била да намерят начин да популяризират списанието си сред максимален брой хора от индустрията.

Успехът на наградите е глобален феномен: когато копенхагенският ресторант Noma зае първото място през 2010 г., над сто хиляди души са се опитали да си направят резервация за него още на следващия ден.

http://www.theworlds50best.com/list/1-50-winners

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK