Яли, пили и се веселили III
С какво ще запомнят гала-вечерята на "Бакхус" някои от главните участници в нея
Победителите в конкурса "Ресторант на годината Бакхус, Acqua Panna & San Pellegrino"
За втора поредна година L’Instant е победител в конкурса "Ресторант на годината, Бакхус,
Acqua Panna & San Pellegrino".
Останалите победители в различните категории са:
- Este в категория "Авторска кухня"
- Мусала (Варна) в категория "Най-добър хотелски ресторант"
- Grape Central в категория "Най-добра селекция на напитките"
- Щастливото прасе в категория "Вкусно място"
- Пеликан (Бургас) в категория "Дебют 2015 Метро"
Ресторант на читателите е "Преди 10".
Наградите бяха обявени в четвъртък на официална церемония. На събитието бяха връчени и три допълнителни награди. "Преди 10" спечели специална награда от журито на конкурса за принос в съхранението на традиционната българска кухня. "Преди 10" взе и наградата на читатeлите на "Бакхус". Ваня Найденова стана млад готвач на годината.
Kонкурсът "Ресторант на годината, Бакхус, Acqua Panna & San Pellegrino" се провежда вече 15 години. Наградите се определят от независимо жури, в което влизат различни представители на кулинарната критика професионалисти и любители. Ресторантите се оценяват по различни критерии като избора на продукти, самото меню, как са сготвени ястията, дали отговарят на концепцията на ресторанта, взимат се предвид цените, дали описанията в менюто отговарят на това, което се сервира, голямо внимание се обръща на обслужването, хигиената, важни са интериорът и цялостното преживяване.
Читателската награда се определя след гласуване в сайта bacchus.bg. Титлата млад готвач се определя съвместно с професионалистите в HRC Culinary Academy.
По традиция специалната церемония за обявяване на наградите в конкурса преминава под формата на демонстрационна вечеря. На нея са поканени да се изявят едни от най-добрите шеф-готвачи в България.
Тази година ястия на демонстрационната вечеря предложиха: шеф-готвач Николай Петров, Млад готвач Ваня Найденова с ментор шеф-готвач Петър Йоргов, шеф-готвач Анри Донно, шеф-готвач Жоро Иванов, шеф-готвач Димитър Дамянов, шеф-сладкар Борислав Екзархов. Те показаха интересни съчетания, приготвени според най-актуалните техники в кулинарията. Водещи на церемонията бяха също добре известни лица от бранша шеф Ради Стамболов и Рене Йошида.

Партньори на Бакхус в организацията на конкурса са:
Генерален партньор Acqua Panna&San Pellegrino, Авенди
Основен партньор: Метро кеш енд кери България
Партньори:
Авенди Hennesy
Fine de Cognac, шампанско Veuve Clicqout, Monin
Трансимпорт водка Beluga Noble, вино Zelanos Z Chardonnаy Barrel 2014; Vina Laroche El
Chaparro Pinot Noir 2013, Chile; Chianti Classico Castello D’Albola 2012, Italy; Esporao
Reserva Tinto 2012, Portugal
Перно Рикар България - Chivas Regal 12 г. уиски
Фирма Rostar
HP
Подправките Kotanyi
Организационни партньори: Red Devil Catering, фирма Томеко, HRC Кулинарна академия и разбира се, SEC
Яли, пили и се веселили III
С какво ще запомнят гала-вечерята на "Бакхус" някои от главните участници в нея
Цяла вечер яли, пили и се веселили II - Напитките
Този път акцентът е върху питиетата, които допълниха перфектно менюто на гала-вечерята "Ресторант на годината Бакхус 2015 Acqua Panna & San Pellegrino"
Цяла вечер яли, пили и се веселили - Менюто
Какво беше менюто на гала-вечерята "Ресторант на годината Бакхус 2015, Acqua Panna & San Pellegrino" - в пълни подробности, споделени лично от неговите автори
15 години не стигат
Историята на конкурса "Ресторант на годината"
Информирани, честни, взискателни
Какво трябва да знаете за регламента на конкурса "Ресторант на годината" и неговото жури
Кои са победителите от в третото издание на "Гастрономически пътеводител 2025"
Как да си направите бяло греяно вино
Световната седмица на ракъ започва
Селекция: 9 вкусни адвент календара
Първият адрес за #безценни кулинарни моменти е UNICA by priceless
Ново място | Mova Cafe