Новини

Шампанско без сълзи

Вера Траянова 30 декември 2015, 03:13

Посрещането на Нова година е свързано с шампанското, както Коледа с подаръците, Великден с шарените яйца и Ким Кардашян с жълтата преса. Едното може и без другото, но някак не е същото. Шампанското на Нова (в повечето случаи си е чиста проба пенливо вино, но нека не отнемаме празничната му слава) влияе дори на ритъма на вечерта – чувала съм за партита, на които веднага след гръмването на тапата гръмва и Ивана с "Шампанско и сълзи". Затова, предлагам малък комплект за първа помощ и спасение, ако не искате ушите ви да се превърнат в тикви след полунощ на празника. Герой във всяка една от тези песни е шампанското. Е, има и малко сълзи.

1. Champagne Supernova – Oasis

Няма концерт на Oasis, на който да е липсвала класиката Champagne Supernova. Самият Ноуъл Галахар казва, че няма никаква идея за какво иде реч в тая песен. 7-те минути музика с мехурчета и звезди буквално са избухнали в Космоса – явлението (или някаква нетипична супернова) SN2003, наблюдавано през 2003 от обсерватория на Хаваите, е кръстено на песента.

2. OnToТheNextOne- JayZ

Знаете ли, че вторият най-споменаван марков продукт в текстовете на Jay Z доскоро бeше шампанското Cristal на най-старата къща в Шампан Луи Рьодерер? На първо място е "Мерцедес" - колите винаги са по-секси. Обаче тази тежка винарска компания се оказала расистки настроена, затова Джей сменил любимото си скъпо питие с една "л*йняна пика", тоест с елитната марка шампанско AceOfSpades на ArmanddeBrignac:  
"Used to drink Cristal but the motherfuckers racist
So I switched gold bottles on to that Spade shit."

Джей Зи не само сменя марката, а направо купува цялата компания и скоро AceofSpades ще стане най-често показвания продукт в клипове му. Едно добре охладено отмъщение. Въпреки, че при Джей Зи дори когато не става дума за пари, пак става дума за пари - в момента една бутилка "л*йняна пика" струва 730 долара.

3. ShampainMarinaandtheDiamonds

Според Марина Ламбрини Диамандис, a.k.a MarinaandtheDiamonds, това било песен, посветена на тъмната страна на алкохола –  депресията след напиване. Тук решително противоречим и короноваме Shampain за ода на радостта от пенливото вино. Истинската депресия иде след малко.

4. ChampagneandReeferMuddyWaters

Тази чаша шампанско е по-скоро за ранните сутрешни часове на първи януари, когато вече сте жадни след махмурлук, и неясно осъзнавате, че Новата година започва. В мозъка ви леко се прокрадва подозрение, че празниците един ден ще бъдат химера от миналото и че скоро ще ви дебнат саблезъбите ръбове на стола в офиса. Черните мисли бързо трябва да бъдат забравени, затова "Yeah, bring me champagne when I'm thirsty".  Да пием, за да забравим, макар и виното от полунощ вече да не е наистина пенливо.

5. White Lies - Paul Van Dyk Ft Jessica Sutta

Ако ли пък все пак ви залипсва Ивана, но не смеете да си признаете, можете да ползвате Пол ван Дайк за заместител. Е, драмата тук някак е по-малка в сравнение с целия живот, опят и възпят от Ивана, но пък всички останали съставки са налице. Най-вече шампанското. Наздраве!


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK