Новини

Шампанско и сълзи

Ивайло Харалампиев 30 септември 2015, 17:42

Общото между всевъзможните конкурси за красота и автомобилните състезатели е шампанското, откриват френските артисти Робер Дровилал Robert Drowilal и Елиз Мазак Elise Mazak, известни като Mazaccio&Drowilal. Новата им книга Champagne (изд. RVB books) събира фотографии от конкурси за красота и автомобилни състезания, в които шампанското неизменно се използва за поливането на успеха на победителите. С хапливо чувство за хумор фотографите са избрали снимки, на които участниците не са показани в най-добрата им светлина.

Те казват, че в случая залагат повече на иконографията, отколкото на фотографията. С на пръв поглед забавните образи Mazaccio&Drowilal целят да провокират размисъл за често появяващи се в медиите визуални клишета. Широко разпространен и лесно разпознаваем ритуал като разливането на шампанско след победата те смятат за истинска атака срещу добрия вкус. За да направят всеки екземпляр уникален, те напръскват корицата с капки боя.  

27-годишната Елиз и 29-годишният Робер започват да работят заедно през 2009 г. И двамата са завършили изящни изкуства и фотография. Те споделят интереса си към концептуалното изкуство от 60-те и 70-те години на ХХ век и японските книги за фотография. Още от началото  решават да се забавляват максимално, докато работят. Затова правят свой личен микс от различни артистични течения и най-вече от попкултурата. Mazaccio&Drowilal са издали книгите Paparazzis /2012/, Wild Style /2014/.

Първата им изложба в Ню Йорк продължава до 7 ноември във Fiaf Gallery.

Champagne, 30 евро

rvb-books.com

welivehere.eu

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK