ОТ БРОЯ: Кристиян Йончев - не просто вино, а знания и емоции
От 10 години семейната компания "Мулен" успешно предлага у нас подбрани вина от автентични производители от Лангедок
Виненият "Гугенхайм"
Музеят и център за вино в Бордо - La Cité du Vin - обяви, че отваря врати на 2 юни догодина. Амбицията на центъра е да стане виненият еквивалент на музея "Гугенхайм" в Билбао. Първоначалното име на проекта е la Cité des civilisations du vin, което по-ясно представя мисията му - да показва и разказва всичко, свързано с цивилизацията на виното.
Проектът е на архитектите Анук Лежандр и Никола Демазиер от XTU.
Сградата е разгърната на 13 350 квадратни метра, струва 81 милиона евро, намира се на брега на Гарона. Очакват се над 450 000 посетители годишно.

Постоянните изложби ще покриват 20 теми. Ще има ресторант с панорама, винен бар, магазин с вино от най-малко 87 държави, включително Казахстан и Иран, и изба с 10 000 бутилки.

Бургундия не остава по-назад и ще открие Център за винен туризъм в предградията на Бон през 2018 г.
В началото на годината външният министър на Франция Лоран Фабиус обяви създаването на държавен инвестиционен фонд, предназначен изцяло за туризма във винарските райони. Целта е туристите да станат 100 милиона годишно, на фона на сегашните 84 милиона.
А това видео показва сградата точно преди година.
ОТ БРОЯ: Кристиян Йончев - не просто вино, а знания и емоции
От 10 години семейната компания "Мулен" успешно предлага у нас подбрани вина от автентични производители от Лангедок
Chateau Petrus отиде до Космоса - ето какъв е вкусът му
12 бутилки от 2000 г. на едно от най-скъпите и уважавани вина на Бордо прекараха 14 месеца без гравитация
Почина винената легенда Стивън Спъриър
Човекът, промернил модерната история и поставил САЩ на световната винена карта, почина в дома си на 80-годишна възраст.
Жерар Басе: класиката ще пребъде
Добре дошли в La Cité du Vin
Градът на виното отваря на 1 юни
Ново място | Osteria Luce
110 хил. евро за килограм аромат
Средствата, събрани от продажбата на най-ценните трюфели, традиционно се даряват за благотворителни каузи, затвърждавайки благородната мисия на събитието.
Какво се случи в Сан Себастиан - градът, който формира вкусовете на света
Най-важното от тазгодишното издание на Gastronomika: тенденциите за следващите години са традиция, техника и устойчива кухня
Острието на промяната
Как шеф Владислав Пенов от ресторант "Космос" спечели отличие от The Best Chef Awards 2025
От дисквалификацията до победата: Герман Гочев завоюва титла за България в Атина
Барманът е на първо място в състезанието Metaxa Twelve 2025
#ЧревоугодноМиЕНия: новите класики на София