Новини

Колачът - галеното дете на американската тестена индустрия

Бакхус 15 октомври 2013, 15:06

От пролетта насам Съединените щати са арена на истинска битка за кроната - нещо между кроасан и донът. Кронатът се появи през  май, но няколко пекарни вече претендират бащинство и право на регистриране като търговска марка. Ако някой от тях спечели, той ще има правото да остане единственият, който предлага тестеното изделие.

Далеч по-спокойно, но постъпателно се развива историята на колача. Произходът му е напълно известен - започнал като полусладко сватбено печиво в Чехия и Моравия, превърнал се в популярна закуска и пренесен в Тексас от чешките емигранти. В момента колачът се превръща в истинска мода, защото пухкавото маслено тесто търпи всякакви вариации в регистъра от сладко до наденички.

На фона на кроната, колачът е като аристократ с дълго и славно минало, историята му е пълна със спомени за вечеринки с традиционна музика и танци. Според специалистите галеното дете на чешко-американската дружба се очертава като хит в пренаселения пазар на американските тестени храни.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK