От Брюксел, с любов
		
		
		
	
	
Букурещо кафе
	
		Разгледайте галерията със снимки от фестивала тук.
Цял месец кафе тече във вените на Букурещ.
Фестивалът на ароматната напитка B
ucharest Coffee Festival, който се проведе в началото на месеца и дава заявка да стане традиционно събитие е само един от поводите северните ни съседи да издигнат еспресото в култ.Румънците го пият по-скоро като френския дипломат и политик Шарл Морис дьо Талейран, който отдавна е дал перфектната рецепта – "черно като дявола, горещо като огъня на ада, чисто като ангел, сладко като целувка".
На Фестивала на кафето обаче букурещяни показаха, че са готови да разчупят клишето. Особено след като баристи от всички краища на Румъния, а даже и отвъд нейните граници им приготвиха от ароматната напитка в кафеварка, джезве и дори колба. Сервираха в чаша за вино, комбинираха с лед, сладолед и твърд алкохол.
| Най-модерно на прага на лятото обаче се оказа нитро кафето - студено, инфузирано със 100% азот. На външен вид досущ като тъмна ирландска бира. | 
Този вид кафе се различава от обикновеното с това, че съдържа около 30 % повече кофеин и има кремообразна текстура. Не се нуждае от захар, защото се прави от сортове с по-ниски нива на киселинност и може да ви спести излишни калории.
Независимо дали го пиете като шербет обаче, дали го предпочитате горещо, охладено или ледено студено, само ще допълним, че еспресото варира в зависимост от човека в другия край на масата. И че румънците добре знаят това. Кръвната им група е кофеин. Също като нашата.
Разгледайте галерията със снимки от фестивала тук.
	
	
		
			От Брюксел, с любов
		
		
		
	
	
	
	
		
			Букурещо кафе (снимки)
		
		
		
	
	
	
	
		
			Зима в Кавала
		
		
		
	
	
		
	
		
			Острието на промяната
		
		Как шеф Владислав Пенов от ресторант "Космос" спечели отличие от The Best Chef Awards 2025
		
	
	
		
	
		
			Независимият дух на малца
		
		Само уиски, само независими дестилерии, редки бутилки и майсторство без компромис – Whisky Show Sofia 2025 превърна занаятчийството в мярка за стойност.
		
	
	
		
	
		
			Протеиновите храни – мит и истина
		
		
		
	
	
		
	
		
			7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
		
		
		
	
	
		
	
		
			От Дуранкулак до Варна. По дирите на вкусната храна
		
		
		
	
	
		
	
		
			От Рим до Хонконг: Bar Leone оглави класацията The World’s 50 Best Bars 2025
		
		Първият азиатски бар, който печели титлата "Най-добър бар в света", е ода на римската простота – и я поднася със стил в Хонконг.