Храна

Вино и мезе - връзка между храната и природата #TrapezaFest

Бакхус 17 юни 2024, 15:21

Марто, Анатоли и Венци са трима приятели от Варна, които решават да оставят екселските таблици и офисната работа, за да се върнат към корените си. Те се насочват към най-североизточната част на Балкана, между полупланинските села Цонево и Сава. Там те основават своята идея - "Вино и Мезе".

Основната философия на "Вино и Мезе" е да преработват своите продукти и да използват колкото се може повече от производството си, започвайки от гроздето и стигайки до месото. "Ние сме на мисия да свържем отново храната с природата, да се върнем към корените си, когато нашите предшественици са отглеждали стадата си на чист въздух," споделят те.

Лозето им е засадено през 2015 година, вдъхновени от тосканските винари. Това, което започва като романтична идея, скоро се превръща в сериозен бизнес.

Магазините на "Вино и Мезе", в които откриваме месните им деликатеси предлагат качество и вкус, с използването на стари рецепти, ароматни подправки и 100% натурални съставки, продуктите им са лишени от консерванти, подобрители, оцветители и други вредни за здравето вещества.

Визията на Марто, Анатоли и Венци е да създават смислени и дългосрочни проекти, които да допринасят за поминъка в региона. Може да закупите от продуктите на "Вино и Мезе" от тук - https://vinoimeze.bg

С радост съобщаваме, че ще може да вкусите и да закупите от мезетата на "Вино и Мезе" на нашия Trapeza Fest. Очакваме ви на 29 и 30 юни в Топлоцентрала!

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK