Събития

Tour de France в Zornitza Family Estate Relais & Châteaux – изискана симфония от вкусове и аромати

Zornitza Family Estate 13 март 2025, 11:08

По случай празника на дамите, на 8-ми март Zornitza Family Estate Relais & Châteaux отново отвори вратите си за едно от най-изисканите ежегодни събития в своя календар - Tour de France. Събитието, вдъхновено от богатите винени традиции на Франция, съчета елегантност, гурме изживяване и изискана атмосфера в ресторант aEstivum.


Вечерта бе посветена на хармонията между първокласни френски вина и кулинарни шедьоври, подготвени от изключителната шеф Анет Теиш - първата жена готвач във Франция, която става член на JRE от създаването на асоциацията през 1974 г.

Шеф Анет Теиш - дамата, която пренаписа правилата в кулинарията

Шеф Анет Теиш е истински пионер в света на гастрономията. Родена и израснала в Париж, тя започва своята кулинарна кариера в някои от най-престижните ресторанти във Франция, където усъвършенства уменията си в класическата френска кухня. Нейният стил съчетава иновативност и уважение към традицията, като в основата на нейните ястия стоят сезонните продукти, първокласните меса и безупречното майсторство. През 1974 г. тя става първата жена член на Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) - престижна организация, която обединява най-иновативните и талантливи млади готвачи от цяла Европа. Днес тя е не само вдъхновение за бъдещите поколения шеф-готвачи, но и посланик на съвременната френска гастрономия.

JRE - организацията, която задава гастрономическия стандарт в Европа

Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) е международна асоциация, основана през 1974 г., която обединява някои от най-талантливите и амбициозни готвачи в Европа. Философията на JRE е проста - страст към кулинарията, уважение към традициите и стремеж към иновации. Организацията свързва ресторанти и готвачи, които предлагат изключителни гастрономически изживявания, базирани на висококачествени продукти, творчество и перфекционизъм. Членовете на JRE не само задават нови кулинарни тенденции, но и се ангажират със създаването на устойчиви и автентични гурме преживявания.

Кулинарно пътешествие през Франция

Сомелиерът на имението, Александър Скорчев, подбра специална селекция от пет изключителни френски вина, всяко от които бе майсторски съчетано с менюто на вечерта. Гостите имаха удоволствието да се насладят на следната кулинарна симфония:

Provence: Пролетни рулца аншоа, оризови пуканки, лакриц

2021 Rose Garrus (Grenache & Rolle), Château d'Esclans, France, Côtes de Provence

Бургундия: Треска, зеле, кацуобуши, пресен лук

2020 Chassagne-Montrachet, Frederic Leprince, France, Burgundy, Côte de Beaune

Изненадващ контраст: Карфиол конфи от червено зеле, черен пудинг, бял шоколад, джинджифил

2020 Gevrey-Chambertin Vieilles Vignes, Jaffelin, France, Burgundy, Côte de Beaune

Елегантна класика: Зряло телешко филе, тиква, черен чесън, сушени сливи

2018 Château Pape Clement Rouge (Bordeaux blend), Château Pape Clement, France, Bordeaux, Pessac-Leognan

Финал с лекота и свежест: Манго, кокос, краставица

2014 Blanc de Blanc, Delamotte, France, Côte des Blancs

Вкус, който остава дълго след края на вечерта

Всеки детайл от вечерта бе прецизно подбран, за да създаде едно истинско гастрономическо пътешествие. Атмосферата на ресторант aEstivum, перфектното съчетание на храна и вино, както и професионализмът на JRE общността превърнаха Tour de France в незабравимо преживяване.

Събитието още веднъж затвърди статута на Zornitza Family Estate Relais & Châteaux като дестинация за ценители на добрия вкус, където традиция и иновация се срещат, за да създадат магията на истинската гастрономия.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK