Новини
Храна
На по чаша
Места
Хора
Контакти
Ресторант на годината
Последни истории
Зарибени по Черноморието: "Ропотамо" - една легенда се завръща
Как изглежда светлото бъдеще на познатата от близкото минало рибна салата в консерва, какво е ролята на шеф-готвача Мария Жекова и изобщо важна ли е за морската ни кухня тази (уж) проста консерва
Олга Ковган
TEAsting: Нейно величество - розатa
По Коледа сме подвластни на етеричните масла и силните аромати. Чай с маслодайна роза – защо не! Опитваме две смеси, в които кралицата на цветята има водеща роля.
Текст и снимки: Владислав Христов
280 години великолепие в 48 пенливи часа
Как изглежда двудневният рожден ден на най-продаваната марка шампанско Moët & Chandon
София Павлова
DiVino.Taste 2023 расте с качеството на българското вино
Най-голямото българско винено изложение тази година е от 1 до 3 декември в зала 1 на Интер Експо Център София
Бакхус
"Работете заедно!": двама JRE готвачи със съвети към България
Шефовете Карс ван Велхем от De Saffraan и Марко Карелсе от Villa La Ruche в интервю специално за "Бакхус"
Андреа Пунчева
ОТ БРОЯ: Растителни, принтирани, зелени, летящи
Бавно, но неизбежно диетата на човечеството се променя
Ани Коджаиванова
Мигранти с таланти представят: Ямайска седмица
Лесни карибски рецепти, които лесно могат да се приготвят с налични у нас продукти
Бистра Иванова, снимки: Николай Дойчинов
Уникална по рода си вечеря с 5 JRE шеф-готвачи предстои в София
На 7 ноември в ресторант Talents творят 6 забележителни шеф-готвачи с 6 различни философии, обединени от HRC Culinary Academy
Бакхус
ОТ БРОЯ: Икони в чиния - трите лица на XX век
И малко размисли и прогнози за кресливите тенденции на XXI век
Елисавета Иванова
Основателят на римския Whiskey Fest с мастърклас в София
Ценителите на кехлибарената напитка ще могат да попият от знанията на Пино Пероне в рамките на Whiskey Fest Sofia
Бакхус
Съвременните писатели и храната: Рей Бредбъри
Надникваме в страниците на "Вино от глухарчета" - един от най-поетичните романи на нашето съвремие
Владислав Христов
Най-добрият бар в света за 2023 г. е...
Според класацията The world’s 50 best bars за 2023 г. първото място е за Sips
Андреа Пунчева
Отново е време за Whiskey Fest Sofia
Юбилейното десето издание ще се проведе от 27 до 29 октомври в Sofia Event Center
Бакхус
Варна пие Шампан
Събитието ще отбележи Международния ден на шампанското
Бакхус
Къпкейк VS мъфин: кулинарни обрати на два континента
Те привидно си приличат, но ги разделя цял един океан.
Текст и снимки: Елисавета Иванова
ОТ БРОЯ: A-B-C-то на кулинарна Малага
Малък пътеводител на тапас менютата в крайбрежния андалуски град
Ани Коджаиванова
Пиперливият Сандо Макс и първият в Европа музей на лютото
Chilli Hills отварят ново пространство за събития, премиерата е на 7 октомври
Андреа Пунчева, снимки: Михаил Новаков
ОТ БРОЯ: Angels' Kitchen и търсенето на първичния вкус на виното
Ерик Леруж и Десислав Вълканов от малкия френско-български винен проект правят смели натурални вина
Ани Коджаиванова
Зарибени по Черноморието: как да (пре)открием българската кухня
Няколко спънки и стъпки, когато говорим за българската кулинарна традиция и индустрия
Георги Гавазов, Черноморски улов
Мигранти с таланти представят: Коктейли с черешова ракия
Няколко оригинални рецепти, които да пробвате сами
Текст: Бистра Иванова, снимки: Николай Дойчинов
Започва месецът на мавруда с Urban Wine Fest този уикенд
17 български сорта ще демонстрират богатството на страната ни по време на четвъртото издание на Международния ден на мавруда
Бакхус
TEAsting: Мао Фенг и Чун Ме - скритите съкровища на Китай
Китай успява да доминира в сегмента на зелените чайове с ниска цена и високо качество.
Текст и снимки: Владислав Христов
Taste Bordeaux: опитай най-известния регион на 30.09.
Билетите са в продажба и са едновременно вход за събитието и ваучер за покупка на вино на същата стойност
Съдържание за CASAVINO
#ЧревоугодноМиЕНия пак в София: колко е кисело млякото и как мирише сиренето
По повод инициативата на МЕТРО България "Гастрономически пътеводител" направихме обиколка в търсене на автентични български вкусове
Съдържание за МЕТРО България, текст: Ния Петрова, снимки: Деян Йорданов
#ЧревоугодноМиЕНия във Велико Търново, част II: свински ребърца като за световно
По повод инициативата на МЕТРО България "Гастрономически пътеводител" направихме обиколка в търсене на автентични български вкусове
Съдържание за МЕТРО България, текст: Ния Петрова, снимки: Деян Йорданов
#ЧревоугодноМиЕНия във Велико Търново, част 1: тайната на кашкавала и еленския бут
По повод инициативата на МЕТРО България "Гастрономически пътеводител" направихме обиколка в търсене на автентични български вкусове
Съдържание за МЕТРО България, текст: Ния Петрова, снимки: Деян Йорданов
Рори Милър за "Бакхус": Да живееш на око
336 страници, посветени на забравеното поколение и неговата мъдрост в кухнята
София Павлова
История с продължение: Тоскана само с покана
Да преживееш остров Горгона - там, където виното означава втори шанс
София Павлова
Филип Кури: Десертът е последната граница преди новата ера на храненето
За растителните алтернативи, нови приложения на добре познати съставки и ползите от диета без животински продукти
Мери Иванова
Легендарните рибни пазари на Европа
Разходка до някои от най-цветните места, посветени на морското дъно
София Павлова
#БакхусПосланици: Food Nomads
Това е новата вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
Бакхус
Готвене с вино for dummies
Няколко препоръки за обогатяване на ястията у дома
София Павлова