Новини
Храна
На по чаша
Места
Хора
Контакти
Ресторант на годината
Последни истории
Испанско-българска история с продължение – отново в София
Тази кулинарна "книга" вече има три глави. Началото бе през 2019 г. на наградите на "Бакхус", във втората глава действието се разви във Валядолид, а третата се случва днес и утре, 25 и 26 май, в София
Андреа Пунчева
ОТ БРОЯ: Атински съставки с азиатско вдъхновение
Гръцко-японската фюжън кухня е факт
Ани Коджаиванова
Големите творци и храната: Петко Р. Славейков
България може да се похвали с една от първите готварски книги в Европа, написана от него и издадена в Цариград през 1870 г..
Владислав Христов
TEAsting: Корени и плодчета за имунитет
Разчитаме на лечебната сила на корени и плодове, да видим какъв ще е крайният резултат
Текст и снимки: Владислав Христов
ОТ БРОЯ: Към кого е гостоприемна хоспиталити сферата
Как се отнася браншът към хората с увреждания?
Татяна Димитрова
Ревю: Испания през вината на Bodega Matarromera и Cyan
Дегустираме 8 вина от гореща Испания
София Павлова
ОТ БРОЯ: Силивряк е тук
Хранилището за мечти, както Мария Жекова нарича своя кулинарен проект в Родопите, посреща първи гости тази пролет
Андреа Пунчева
ОТ БРОЯ: Последните два
Шапки долу за ресторантите ветерани
Марина Караконова
Дунавската равнина с първа винена карта
Начинанието ще популяризира региона, 17 изби обединиха усилия, а Министерството на туризма обеща подкрепа
Бакхус
ОТ БРОЯ: Международният пир в Пловдив
Поглед към заведенията с чуждестранна кухня под тепетата
Георги Куманов
Бакхус на път: 48 часа в Солун
Къде да отидете и какво да поръчате за един уикенд, прекаран с изглед към морето само на 3 часа от София
Андреа Пунчева, Петър Пунчев
Големите творци и храната: Алеко Константинов
Без типажи като бай Ганьо родната класика нямаше да бъде толкова живописна и натурална
Владислав Христов
ОТ БРОЯ: Какво пием тази пролет
Винените журналисти на Бакхус със своите лични мнения и препоръки
Ани Коджаиванова, Марина Караконова
ОТ БРОЯ: Ако ресторантите можеха да говорят
Някои от триковете, които заведенията по света използват
Андреа Пунчева
От редактора: Обединени, наградени, вдъхновени
Андреа Пунчева
ОТ БРОЯ: Пролетните пазари на София - къде, какво, защо?
Обиколка из сергиите на Красно село, Римската стена и Женския пазар
Текст и снимки: Мария Жекова
Червено от Сакар е най-доброто българско вино за 2022
DiVino Top 50 - кои са победителите за изминалата година
Бакхус
Къде е най-доброто шкембе?
Търсенето на #ЧревоугодноМиеНия
Ния Петрова
ОТ БРОЯ: Малкият-голям Санлукар
В андалуското градче се пие мансания и се яде телешко шкембе с нахут
Текст и снимки: Бойка Велинова
TEAsting: Мате и лапачо - напитките на боговете
Разходка до географските ширини на Южна Америка и нейните чайове
Владислав Христов
Големите творци и храната: Александър Дюма-баща
Владислав Христов
Великолепнитe 7: звездни и извън градовете
Местата, за които си заслужава да слезете от главния път
София Павлова
Бакхус на път: Исландия за гладни приключенци
Къде и какво да ядете, докато обикаляте една от най-северните точки на Европа
София Павлова
ОТ БРОЯ: Балканско намигване на Michelin почва
Разказ от първо небце от испанския ресторант Trigo, където готвиха Владислав Пенов и Антон Васев
Андреа Пунчева
ОТ БРОЯ: Кухнята на Витоша
Колко вкусно може да готвят в една хижа не e въпрос, а възклицание!
София Павлова
Рецепта от Noma: яйчен уиски сос
Най-добрият ресторант в света сподели своя рецепта
Noma Food Projects
От редактора: Еднорози по села, хижи и под елхата
Андреа Пунчева
#БакхусПосланик: Филип Спасов
Ние сме това, което ядем, пием и четем
Бакхус
#БакхусПосланик: Кристина Маркова
Ние сме това, което ядем, пием и четем
Бакхус
#БакхусПосланик: Емилия Стоева
Ние сме това, което ядем, пием и четем
Бакхус
#БакхусПосланик: Деница Петков
Ние сме това, което ядем, пием и четем
Бакхус
#БакхусПосланик: Георги Тошев
Ние сме това, което ядем, пием и четем
Бакхус
#БакхусПосланик: Александър Таралежков
Нов проект, който обединява съмишленици на идеята, че ние сме това, което ядем, пием и четем
Бакхус