Новини
Храна
На по чаша
Места
Хора
Контакти
Последни истории
Марио Сандовал – гъделът на киселинната кухня
Статията е част от поредицата от репортажи от юбилейното 20-о издание на световния кулинарен форум Madrid Fusion
Ивайло Харалампиев, Мадрид; Снимки: Родриго Диас, Еду Мартин/Madrid Fusion
Неизвестните истории на известните ястия: етюди с карамел
Прости съставки, съчетани по правилен и ефектен начин - карамелът е сред най-обичаните лакомства. А откъде идва?
София Павлова
Slow Wine Fair 2022: вино отвъд стоката
Няколко впечатления и наблюдения от първото издание на новото годишно събитие
София Павлова
Специално за "Бакхус": Бьорн Масоп за "зеления" Michelin и храната като продължение на земята
Разговор с лицето на новото поколение "зелени" готвачи
София Павлова
Мигранти с таланти представят: украинска седмица
3 рецепти за 3 вкусни торти, дело на украинката Марина Миндова
Мулти култи колектив
Артишок и зехтин: Сортовете на Италия
8 срещи със страната, най-богата на собствени разновидности маслини
Анна Петкова
TEAsting: Матчизъм в действие
Матча е легендарна, матча е модерна, но между различните матчи има един балкан разлика
Текст и снимки: Владислав Христов
Шеф със зелена Michelin звезда идва в София за специална вечеря
Кувертите са по едва 69 лв., гост-готвач в ресторант "Таланти" на 13 април е нидерландец Бьорн Масоп
Бакхус
ОТ БРОЯ: Храната на изгряващото слънце
История за страната, където след всяка хапка пируват очите, носът и небцето наравно със стомаха
Александър Джурджин
Zero Waste: Женският пазар вече компостира биологичните си отпадъци
Амбицията е качествен биотор да достигне до най-много земеделски производители из цяла България
Бакхус
ОТ БРОЯ: 168 часа в Сицилия
Средиземноморска обиколка с няколко вкусни спирки
Текст: София Павлова, Снимки: Деян Йорданов
Wine & Spirits Show 2022: нови хоризонти, майсторски класове и презентации
Второто издание ще се проведе от 7 до 9 април 2022 в зали 5 и 6 на Интер Експо Център София
Бакхус
Големите творци и храната: Астрид Линдгрен
"Как да направим хората щастливи? Нужно е да им дадем радост, любов и малко сладко", възкликва Карлсон. Пипи и Емил със сигурност ще се съгласят с него.
Владислав Христов
ОТ БРОЯ: Горчиво и противоречиво, част II
За революционния вкус в чашата еспресо и нейното бъдеще разговаряме със Стан Бачев
София Павлова
ОТ БРОЯ: Горчиво и противоречиво, част I
Проследяваме светлата ера на кафееното зърно
София Павлова
Haute кухнята: 6 звезди Michelin в Банско
По следите на уникално (без да преувеличаваме) за България събитие
Андреа Пунчева
#ЧревоугодноМиЕНия - градски обиколки през март
По следите на гурманските градски приключения на Ния Петрова
Бакхус
Всички говорят за "Одесос"
Малката крафт винарна от Варна очарова и с новата си реколта модерни, свежи, тероарни вина
Текст: Ани Коджаиванова, Снимки: Надежда Чипева
ОТ БРОЯ: Безмесният герой
Григор Толев, когото знаете от пазара до Римската стена, разказва за вселената на гъбите
Андреа Пунчева
Ревю: изба Talamonti от Абруцо
Знаете ли, че пекорино е име не само на вид сирене, но и на винен сорт грозде?
Андреа Пунчева
Специално събитие-дегустация DiVino TOP 50 за 2021
DiVino обявява класацията на най-добрите български вина
DiVino
ОТ БРОЯ: Вино за крале, крал на вината
Сладки приказки за Токай, който вече пети век има място в царските дворове и е възпят дори в националния химн
Андреа Пунчева
Артишок и зехтин: Защо зехтинът не старее като виното
Много общи черти споделят двата продукта, но пазенето за специални случаи не е една от тях
Анна Петкова
Неизвестните истории на известните ястия: Чийзкейкът
Поглед назад към кулинарното минало на един от най-обичаните десерти в света
София Павлова
Дебютни времена
Кои заведения са подходящи за номинация като новоизгряваща звезда в "Ресторант на годината" и какво казват предшествениците им
Бакхус
ОТ БРОЯ: В името на кърито
Малко история в дебата за расизма и колониалния произход на любимото на британците ястие
Марина Караконова
Големите творци и храната: Никос Казандзакис
От всеки ред гъркът възпява простите, но вселенски човешки потребности, сред които водеща роля има храната
Владислав Христов
ОТ БРОЯ: Twinkle, twinkle, little bar
Откритията, заради които предстои пренаписавне на учебниците по миксология, и среща с Холивуд отблизо на Athens Bar Show
Петра Димитрова
Български крем карамел като за световно
Според младия шеф-готвач Ирина Бъчварова има ресторанти в България, които са по-добри от такива със звезди Michelin
Андреа Пунчева, снимки: личен архив
Мигранти с таланти представят: индийска седмица
Судир Претап Сингх споделя с читателите ни 3 любими свои рецепти от родна Индия
Мулти култи колектив
Танос, супербарманът
Разговаряме с основателя на бар #14 в света Baba au Rum в Атина
Андреа Пунчева
ОТ БРОЯ: Черните перли на кулинарията - част II
Продължаваме по следите на един от най-желаните деликатеси в света
Рубен Лазарев