Новини
Храна
На по чаша
Места
Хора
Контакти
Последни истории
Ритуалът в чинията: на северното Черноморие с Ritual Gatherings
Вижте пълното меню на предстоящата Ритуална вечеря на 30 юни на плаж Камчия
Бакхус, Снимки: Сандро Арабян
Новият брой на "Бакхус": в тандем с "Капитал"
Предстоящото ни хартиено издание, озаглавено "На три морета", ще откриете в комплект със седмичника
Бакхус
Мигранти с таланти представят: сръбска седмица
Майстор Далибор Маринкович с 4 балкански рецепти за пълна трапеза
Текст: Мулти култи колектив, Снимки: Стефан Сучев
Новият брой на "Бакхус": в тандем с "Капитал"
Предстоящото ни хартиено издание, озаглавено "На три морета", ще откриете в комплект със седмичника
Бакхус
Варна WINEkend се завръща с пето издание това лято
Ето кои са "големите малки" на българския винен пазар
Бакхус
Ритуална Вечеря на плажа на Камчия - вместо звезди Michelin... милиони по небето
Разговор с шеф Владислав Пенов, който споделя какви вкусове ни очакват вечерта на 30 юни
Бакхус
България със силно представяне на Concours Mondial de Bruxelles
Състезанието обяви тазгодишните си резултати за червени и бели вина
Марина Караконова
Ловци на истории: Храната, която създава спомени
InGlobo ви кани на гурме вечеря под звездите с вдъхновяващи разкази и срещи
Съдържание от InGlobo
Шеф Тита: Новата доминиканска кухня и фюжън с историята
Статията е част от поредицата от репортажи от юбилейното 20-о издание на световния кулинарен форум Madrid Fusion
Ивайло Харалампиев, Мадрид; Снимки: Родриго Диас, Еду Мартин/Madrid Fusion
Луис Алберто Лера: краят на дребния дивеч?
Статията е част от поредицата от репортажи от юбилейното 20-о издание на световния кулинарен форум Madrid Fusion
Ивайло Харалампиев, Мадрид; Снимки: Родриго Диас, Еду Мартин/Madrid Fusion
Специално за "Бакхус": шеф Коби Мизрахи и храната като израз на сплотеност
София Павлова
Марио Сандовал – гъделът на киселинната кухня
Статията е част от поредицата от репортажи от юбилейното 20-о издание на световния кулинарен форум Madrid Fusion
Ивайло Харалампиев, Мадрид; Снимки: Родриго Диас, Еду Мартин/Madrid Fusion
Madrid Fusion на 20: сбъднатата прогноза на "кръстника" Феран Адриа
Юбилейното издание на световната кулинарна фиеста подобри всички досегашни рекорди
Ивайло Харалампиев, Мадрид; Снимки Родриго Диас, Еду Мартин/Madrid Fusion
Slow Wine Fair 2022: вино отвъд стоката
Няколко впечатления и наблюдения от първото издание на новото годишно събитие
София Павлова
Специално за "Бакхус": Бьорн Масоп за "зеления" Michelin и храната като продължение на земята
Разговор с лицето на новото поколение "зелени" готвачи
София Павлова
Мигранти с таланти представят: украинска седмица
3 рецепти за 3 вкусни торти, дело на украинката Марина Миндова
Мулти култи колектив
Артишок и зехтин: Сортовете на Италия
8 срещи със страната, най-богата на собствени разновидности маслини
Анна Петкова
TEAsting: Матчизъм в действие
Матча е легендарна, матча е модерна, но между различните матчи има един балкан разлика
Текст и снимки: Владислав Христов
Шеф със зелена Michelin звезда идва в София за специална вечеря
Кувертите са по едва 69 лв., гост-готвач в ресторант "Таланти" на 13 април е нидерландец Бьорн Масоп
Бакхус
ОТ БРОЯ: Храната на изгряващото слънце
История за страната, където след всяка хапка пируват очите, носът и небцето наравно със стомаха
Александър Джурджин
Zero Waste: Женският пазар вече компостира биологичните си отпадъци
Амбицията е качествен биотор да достигне до най-много земеделски производители из цяла България
Бакхус
ОТ БРОЯ: 168 часа в Сицилия
Средиземноморска обиколка с няколко вкусни спирки
Текст: София Павлова, Снимки: Деян Йорданов
Wine & Spirits Show 2022: нови хоризонти, майсторски класове и презентации
Второто издание ще се проведе от 7 до 9 април 2022 в зали 5 и 6 на Интер Експо Център София
Бакхус
Големите творци и храната: Астрид Линдгрен
"Как да направим хората щастливи? Нужно е да им дадем радост, любов и малко сладко", възкликва Карлсон. Пипи и Емил със сигурност ще се съгласят с него.
Владислав Христов
ОТ БРОЯ: Горчиво и противоречиво, част II
За революционния вкус в чашата еспресо и нейното бъдеще разговаряме със Стан Бачев
София Павлова
ОТ БРОЯ: Горчиво и противоречиво, част I
Проследяваме светлата ера на кафееното зърно
София Павлова
Haute кухнята: 6 звезди Michelin в Банско
По следите на уникално (без да преувеличаваме) за България събитие
Андреа Пунчева
#ЧревоугодноМиЕНия - градски обиколки през март
По следите на гурманските градски приключения на Ния Петрова
Бакхус
Всички говорят за "Одесос"
Малката крафт винарна от Варна очарова и с новата си реколта модерни, свежи, тероарни вина
Текст: Ани Коджаиванова, Снимки: Надежда Чипева
ОТ БРОЯ: Безмесният герой
Григор Толев, когото знаете от пазара до Римската стена, разказва за вселената на гъбите
Андреа Пунчева
Ревю: изба Talamonti от Абруцо
Знаете ли, че пекорино е име не само на вид сирене, но и на винен сорт грозде?
Андреа Пунчева
Специално събитие-дегустация DiVino TOP 50 за 2021
DiVino обявява класацията на най-добрите български вина
DiVino