Новини
Храна
На по чаша
Места
Хора
Контакти
Ресторант на годината
Последни истории
Номинациите: Десерт
Наградите "Ресторант на годината 2022, Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino" ще бъдат раздадени на 23 март
Бакхус
Номинациите: Вино и напитки
Наградите "Ресторант на годината 2022, Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino" ще бъдат раздадени на 23 март
Бакхус
Номинациите: Авторски почерк
Наградите "Ресторант на годината 2022, Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino" ще бъдат раздадени на 23 март на специална церемония
Бакхус
Номинациите: Вкусно място
Наградите "Ресторант на годината 2022, Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino" ще бъдат раздадени на 23 март
Бакхус
Номинациите: Дебют
Наградите "Ресторант на годината 2022, Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino" ще бъдат раздадени на 23 март
Бакхус
Големите творци и храната: Александър Дюма-баща
Владислав Христов
Българин отново на световната олимпиада за млади готвачи
На Young Chef Olympiad 2023 в Индия ще участва ученик на кулинарната академия HRC
Бакхус
Великолепнитe 7: звездни и извън градовете
Местата, за които си заслужава да слезете от главния път
София Павлова
Бакхус на път: Исландия за гладни приключенци
Къде и какво да ядете, докато обикаляте една от най-северните точки на Европа
София Павлова
ОТ БРОЯ: Балканско намигване на Michelin почва
Разказ от първо небце от испанския ресторант Trigo, където готвиха Владислав Пенов и Антон Васев
Андреа Пунчева
ОТ БРОЯ: Кухнята на Витоша
Колко вкусно може да готвят в една хижа не e въпрос, а възклицание!
София Павлова
Savoir-fête с червен килим и шампанско в Будапеща
Някои дни са родени по-добри от други. Разказ за изключителна вечер с Moet & Chandon в операта в Будапеща
Андреа Пунчева
Рецепта от Noma: яйчен уиски сос
Най-добрият ресторант в света сподели своя рецепта
Noma Food Projects
От редактора: Еднорози по села, хижи и под елхата
Андреа Пунчева
#БакхусПосланик: Филип Спасов
Ние сме това, което ядем, пием и четем
Бакхус
#БакхусПосланик: Кристина Маркова
Ние сме това, което ядем, пием и четем
Бакхус
#БакхусПосланик: Емилия Стоева
Ние сме това, което ядем, пием и четем
Бакхус
#БакхусПосланик: Деница Петков
Ние сме това, което ядем, пием и четем
Бакхус
#БакхусПосланик: Георги Тошев
Ние сме това, което ядем, пием и четем
Бакхус
#БакхусПосланик: Александър Таралежков
Нов проект, който обединява съмишленици на идеята, че ние сме това, което ядем, пием и четем
Бакхус
Apollowine: вино на 2 етажа
Новото място в София, където ще откриете пищен избор от винени бутилки и предложения на чаша
София Павлова
Големите творци и храната: Франсис Скот Фицджералд
Разходка до епохата на "изгубеното поколение" сред нощни партита, Сотерн, шампанско, печени бутове, прасенца и пуйки
Владислав Христов
Българин стана един от десетимата най-добри бармани на планетата
Манол Лазаров влезе в топ 10 на финала на World Class
Съдържание от Avendi
TEAsting: Масала - класическа и модерна
Днес поемаме към вечно заснежените върхове на Хималаите, където е родината на масалата
Текст и снимки: Владислав Христов
Ревю: Tommasi във Венето и Пулия
Дегустираме 6 вина от двата края на Италия.
София Павлова
Мигранти с таланти представят: етиопска седмица
Текст: Бистра Иванова, Снимки: Стефан Сучев
Североизточна България в 100 вина - част III
От Царевец до Ялово: дегустация на изби край Велико Търново
Андреа Пунчева
Североизточна България в 100 вина - част II
За винените събития извън София и новите хора, които ги посещават
Андреа Пунчева
Североизточна България в 100 вина - част I
Защо маврудът вече няма право да е просто мавруд
Андреа Пунчева
Големите творци и храната: А. П. Чехов
Класикът на руската литература ще ни пренесе в дворянските времена, ще ни замирише на печена пуйка и мариновани вишни...
Владислав Христов
Неизвестните истории на известните ястия: паеля
Запознайте се с произхода на едно от най-емблематичните испански ястия днес
Елисавета Иванова
Най-добрите винени листи в България говорят: The Sea Terrace
Разговаряме с варненски ресторант, носител на наградата "Винена листа и напитки"
София Павлова
Големите творци и храната: П. Г. Удхаус
Нека видим в какви кулинарни каши ще се забъркат икономът Джийвс и аристократът Бъртрам Устър
Владислав Христов
TEAsting: Африкански медени сладости
Среща с ройбос и хънибуш - чаените емблеми на Южна Африка
Текст и снимки: Владислав Христов
Как пият уискито и джина си кралските особи?
.... и не само. Разказ за питиетата, предпочитани от политици, писатели и поп икони
Гергана Ангелова, Българска уиски академия