Новини
Храна
На по чаша
Места
Хора
Контакти
Ресторант на годината
Последни истории
От броя: Ужасии в чинии
Бъдете предупредени: тази близка среща с някои от най-неприятните храни край Южнокитайско море не е за всек
Магдалена Гигова
ОТ БРОЯ: Шеф Фатих Тутак и гастрономическият флирт
Чудовищният истанбулски трафик не може да спре гладен журналист, устремен към един от най-добрите ресторанти в света
София Павлова
Ивана Кръстева, Soul Kitchen: 70% от гостите не са вегани, просто им е вкусно
Интервюто е част от поредицата разговори с номинираните в категория "Авторски почерк" в наградите "Ресторант на годината 2021"
Бакхус
Шеф Сали Али, ANDRe: Нека ресторантите подкрепят местните производители
Интервюто е част от поредицата разговори с номинираните в категория "Авторски почерк" в наградите "Ресторант на годината 2021"
Андреа Пунчева
Метин Алиев, Hamachi-ni: Устойчивата кухня е изобретателна
Интервюто е част от поредицата разговори с номинираните в категория "Авторски почерк" в наградите "Ресторант на годината 2021"
Андреа Пунчева
Виктор Ангелов, CHEF'S: Никога не бих пренебрегнал шкембе чорбата
Интервюто е част от поредицата за ресторантите, номинирани в категория "Авторски почерк" в наградите "Ресторант на годината 2021"
Андреа Пунчева
Българските дъбови бъчви – ценени по света, недооценени у нас
Текст и снимки: Михаил Ванчев
Екатерина Маринчева: чешмяната вода в заведенията не е само за "хипстърска" София
Разговор с един от инициаторите на кампанията "Вода без опаковка"
София Павлова
От броя: До Кембълтаун и назад
Едно пътуване до региона в Шотландия, който в миналото е бил най-гъсто населеният с дестилерии, но днес има само три
Текст и снимки: Гаро Узунян
От броя: Мигранти с таланти представят доминиканска седмица
На крачка от Карибите с няколко рецепти
Надежда Калоферова, Бистра Иванова
Големите творци и храната: Жоржи Амаду
Бразилците наричат Баѝя "страната на щастието" и със сигурност са близко до истината
Владислав Христов
От броя: Земята им благодари
Среща с екосъобразните герои на новото време
София Павлова
От броя: 6 места в #pLOVEdiv
Градът под тепетата е новата кулинарна дестинация в България, срещаме ви с малка част от причината за това
Бакхус
TEAsting: Класиките в жанра - Асам, Дарджилинг, Английска закуска
Черният чай в цялото му многобразие от вкусове и аромати
Текст и снимки: Владислав Христов
Разказ от първо небце - вечеря до морските вълни
Гурме преживяване на открито като никое друго
Бакхус
Артишок и зехтин: как да си изберем
За какво да се оглеждаме в магазина
Анна Петкова
Неизвестните истории на известните ястия: пащел де ната
Едно от най-разпознаваемите лица на португалската кухня отдавна е надхвърлил границите ѝ
Елисавета Иванова
От броя: Вегесофия или не съвсем
На фона на огромен подем в западния свят в София културата на безмесно хранене напредва с малки и плахи стъпки
Ани Коджаиванова
От броя: По света и ONÀ с Филип Захариев
Между Севера и Северозапада
Татяна Димитрова
От броя: Крафт вино от сърцето на стария Сливен
Малката градска изба Downtown Urban Winery се фокусира в модерните, свежи, чистосортови вина
Ани Коджаиванова, снимки: Драгомир Ушев
Ритуална Вечеря на плажа на Камчия - вместо звезди Michelin... милиони по небето
Разговор с шеф Владислав Пенов, който споделя какви вкусове ни очакват вечерта на 30 юни
Бакхус
България със силно представяне на Concours Mondial de Bruxelles
Състезанието обяви тазгодишните си резултати за червени и бели вина
Марина Караконова
Шеф Тита: Новата доминиканска кухня и фюжън с историята
Статията е част от поредицата от репортажи от юбилейното 20-о издание на световния кулинарен форум Madrid Fusion
Ивайло Харалампиев, Мадрид; Снимки: Родриго Диас, Еду Мартин/Madrid Fusion
Луис Алберто Лера: краят на дребния дивеч?
Статията е част от поредицата от репортажи от юбилейното 20-о издание на световния кулинарен форум Madrid Fusion
Ивайло Харалампиев, Мадрид; Снимки: Родриго Диас, Еду Мартин/Madrid Fusion
Специално за "Бакхус": шеф Коби Мизрахи и храната като израз на сплотеност
София Павлова
Марио Сандовал – гъделът на киселинната кухня
Статията е част от поредицата от репортажи от юбилейното 20-о издание на световния кулинарен форум Madrid Fusion
Ивайло Харалампиев, Мадрид; Снимки: Родриго Диас, Еду Мартин/Madrid Fusion
Madrid Fusion на 20: сбъднатата прогноза на "кръстника" Феран Адриа
Юбилейното издание на световната кулинарна фиеста подобри всички досегашни рекорди
Ивайло Харалампиев, Мадрид; Снимки Родриго Диас, Еду Мартин/Madrid Fusion
Специално за "Бакхус": Бьорн Масоп за "зеления" Michelin и храната като продължение на земята
Разговор с лицето на новото поколение "зелени" готвачи
София Павлова
Мигранти с таланти представят: украинска седмица
3 рецепти за 3 вкусни торти, дело на украинката Марина Миндова
Мулти култи колектив
Артишок и зехтин: Сортовете на Италия
8 срещи със страната, най-богата на собствени разновидности маслини
Анна Петкова
TEAsting: Матчизъм в действие
Матча е легендарна, матча е модерна, но между различните матчи има един балкан разлика
Текст и снимки: Владислав Христов
Шеф със зелена Michelin звезда идва в София за специална вечеря
Кувертите са по едва 69 лв., гост-готвач в ресторант "Таланти" на 13 април е нидерландец Бьорн Масоп
Бакхус