"Тесла" се договори с регулатори в Китай за софтуер за автономно шофиране

Ройтерс 29 април 2024, 11:31

Компанията "Тесла" на Илън Мъск постигна споразумения с регулатори в Китай по изисквания за внедряване на софтуер за пълно самостоятелно шофиране, което ще гарантира успешна официална визита на Мъск в Пекин.

Собственикът на "Тесла", "Спейс Екс" и социалната платформа "Екс" - Илън Мъск, пристигна в неделя в Китай, без да обяви това предварително.

Мъск е на посещение по покана на Китайския съвет за насърчаване на международната търговия. Очаква се той да обсъди с висши китайски държавни служители внедряване на софтуер за пълно самостоятелно шофиране (ПСШ) и ще поиска одобрение за прехвърляне на данни, събрани в страната, за обучение по алгоритмите за технологиите за автономно шофиране.

Столицата Пекин води по внедряване на нови технологии.

Мъск се е срещнал с китайския премиер Ли Цян. По време на посещението китайският политик е заявил, че развитието на "Тесла" в Китай може да се смята за успешен пример на китайско-американското търговско и икономическо сътрудничество, съобщават китайски медии, цитирани от БТА.

"Тесла" е постигнала споразумение с китайския технологичен гигант "Байду" да й предостави своя лиценз за събиране на данни от пътищата в Китай. Също така моделите "3" и "Y" на Тесла са тествани от Китайската автоасоциация, според която те отговарят на изискванията за безопасност.

Миналата седмица Мъск заяви, че компанията му ще представи нови по-евтини модели, като използва настоящите си платформи и производствени линии за електромобили, и ще предложи нови "роботакси" с технология за самоуправление.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK