Гурме

Cookó Kitchen:Drinks: палитра от вкусове

Съдържание от JUNO 24 април 2024, 16:12

Изминаха 9 месеца от старта на един от най-обсъжданите ресторанти в центъра на София - Cookó Kitchen:Drinks, намиращ се на партера на вече все по-разпознаваемия и не по-малко коментиран 5-звезден хотел Junó на ул. "Иван Денкоглу" 40 в столицата.

В предходни два броя разказахме историята на заведението, което отвори тихо вратите си през май 2023 г., за да се подготви плавно за нарастващия сегмент гости, които търсят по-нетрадиционен тип ресторанти. Голяма част от тях припознаха себе си именно в концепцията Cookó - едно уютно място, което кани всеки минувач да опита от палитрата му вкусове.

Сутрин от 7 до 10 часа ви очаква топла и прясно приготвена закуска, където освен популярни предложения като авокадо тост и разновидности на яйца, има и не толкова обичайни за ресторант в центъра на града закуски като менемен, мекици, домашна баница.

В кухнята се набляга на сезонните продукти и с настъпването на пролетта промени настъпват и в менюто - към популярните вече салати като шопска с лабне сирене и хита "Хрупкаво яйце" са добавени нови като тази с печено цвекло, лешници, копър и мус от козе сирене. Идеята за поднасяне на ястията по удобен за споделяне начин се запазва и вече бива търсена като алтернатива на популярното сервиране на понякога прекалено "засукани" блюда.

От понеделник до петък между 12 и 15 часа Cookó посреща и уморените от фаст фууд гости, които искат да излязат от делничния ритъм и да хапнат нещо вкусно, прясно приготвено и в добро съотношение цена -качество. За тях освен основното меню Cookó предлага ежедневно по две обедни готвени предложения. Те се разпростират доста извън кулинаро-географските граници на основното меню, като например качуко с морски дарове, инегьол кюфтета, салата уолдорф, патешки хаш със сотирани зеленчуци, миш-маш и много други.

В следобедните часове може да срещнете гости на ниските фотьойли, наслаждаващи се на десерти, кафе вариации и леки коктейли. Това е и времето, когато Cookó се подготвя за обикновено напълно резервиран салон клиенти, очакващи да се потопят в магията от вкусове на шеф Валери Русанов и екипа му, а в часовете между 18 до 22 готвачите изнасят динамичен спектакъл зад витрината на отворената кухня.

На вечеря няма как да не остане място и за напитки, като освен широкия избор от френски, български, италиански, испански вина зад бара се случват много от вълшебствата, които оформят цялостното изживяване. Неотдавна екипът от миксолози в Cookó бе оглавен от Вато Милчев, който освен с присъствие впечатлява и с разнообразие от миксове и изненадва приятно всяко небце. Той току-що въведе и ново меню със signature миксове, които трудно може да опитате на друго място, сред които сладкият Lokum, кисело-лютият Cozumel и патриотичният намек "Tодорка".

Петък и събота вечер са особено интересни, когато до бара изниква DJ пулт, зад който застават утвърдени дами от българската сцена, които добавят екстра нотка настроение с подбор на бойтове, които комплиментират вечерта ви в Cookó.

За финал - всяка неделя от 11 до 15 часа брънчът спасява прегладнелите след събота вечер гости или тези, които по традиция отделят този ден само за себе си.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK