Платена публикация

Новото бирено изкушение - Zatecky Hus

Carlsberg 08 август 2019, 11:48

Обичаме да пием бира по всяко време на годината, защото винаги намираме различни вкусове, а игривите балончета и балансираният вкус ни освежават приятно. Рядко обаче си даваме сметка, че една от тайните зад всяка добра бира е хмелът, който се използва за направата й. Хмелът е основният елемент, който добавя своя уникален отпечатък върху бирата и обогатява вкусовите й качества.

Затова, ако още не сте опитали Zatecky Hus, определено има какво ново да научите. Отскоро можем да се насладим на това изключително бирено усещане, вдъхновено от чешките традиции в пивоварството. Бирата тип "лагер" се прави от поколения пивовари с много любов в живописния град Жатец (Žatec), където от близо 700 г. се отглежда един от най-благородните видове хмел - Saaz.

А защо жатецкият хмел е толкова специален? Защото придава на пивото освежаващ тревист аромат, допълнен от леки билкови и землисти нотки за разкош. Игривите балончета и умерената горчивина балансират цялостния вкус, който ни кара да искаме да отпиваме още и още.

Zatecky Hus е и прекрасен акомпанимент за различни храни. Свежите землисти нотки се съчетават отлично с леки храни като пилешко месо, паста, салати и бяла риба. Комбинира се също така със скара, която не е силно подправена, както и с леки бургери. Едно изключително бирено усещане за всеки ценител.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK