Роди се кулинарна звезда: Африка
Добрият гастрономически пример на един дълго пренебрегван континент
Природни стихии в бутилка
Има едно място в Южна Африка, където две природни стихии си дават среща по начин, който спира дъха - на това място два океана, Индийският и Атлантическият, се сливат в обща прегръдка. Гледката, която се открива, е ненадмината, тук е и последната точка от маршута на много пътешественици. Този природен феномен е довел и до уникален климат за пръснатите из западния нос лозя, които сякаш черпят от енергията на тези могъщи природни сблъсъци.
Районът е характерен и с биологичното си разнообразие, което дава възможност всяка година независимо от качеството на реколтата да бъдат събирани само най-подходящите плодове, които да осигурят сочния и сложен аромат, превърнал се в запазената марка на вината.
Винарите на Two Oceans работят в непрекъснат контакт с хората, които отглеждат първокласните лозя. Заедно взимат ключовото решение кога е най- добрият момент за беритба. Винификацията се извършва в Бергкелдер, която се намира в сърцето на прочутия в цял свят винен район Щеленбош.
Целият процес на създаване на вината Two Oceans – от обработването на масивите до опаковките – отговарят на предписанията в системата за екологично земеделие на винарската индустрия в Южна Африка (IPW). Международната премиера на марката Two Oceans е през 1993 г., когато излиза на световните пазари. Много бързо след това тя успява да стане като световно призната премиум New World Brand.
Днес Two Oceans се пият в над 70 страни от всички континенти. В България се разпространява от "Бибендум" www.bibendum.bg
Роди се кулинарна звезда: Африка
Добрият гастрономически пример на един дълго пренебрегван континент
Острието на промяната
Как шеф Владислав Пенов от ресторант "Космос" спечели отличие от The Best Chef Awards 2025
Независимият дух на малца
Само уиски, само независими дестилерии, редки бутилки и майсторство без компромис – Whisky Show Sofia 2025 превърна занаятчийството в мярка за стойност.
Протеиновите храни – мит и истина
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
От Дуранкулак до Варна. По дирите на вкусната храна
От Рим до Хонконг: Bar Leone оглави класацията The World’s 50 Best Bars 2025
Първият азиатски бар, който печели титлата "Най-добър бар в света", е ода на римската простота – и я поднася със стил в Хонконг.