Роди се кулинарна звезда: Африка
Добрият гастрономически пример на един дълго пренебрегван континент
Природни стихии в бутилка
Има едно място в Южна Африка, където две природни стихии си дават среща по начин, който спира дъха - на това място два океана, Индийският и Атлантическият, се сливат в обща прегръдка. Гледката, която се открива, е ненадмината, тук е и последната точка от маршута на много пътешественици. Този природен феномен е довел и до уникален климат за пръснатите из западния нос лозя, които сякаш черпят от енергията на тези могъщи природни сблъсъци.
Районът е характерен и с биологичното си разнообразие, което дава възможност всяка година независимо от качеството на реколтата да бъдат събирани само най-подходящите плодове, които да осигурят сочния и сложен аромат, превърнал се в запазената марка на вината.
Винарите на Two Oceans работят в непрекъснат контакт с хората, които отглеждат първокласните лозя. Заедно взимат ключовото решение кога е най- добрият момент за беритба. Винификацията се извършва в Бергкелдер, която се намира в сърцето на прочутия в цял свят винен район Щеленбош.
Целият процес на създаване на вината Two Oceans – от обработването на масивите до опаковките – отговарят на предписанията в системата за екологично земеделие на винарската индустрия в Южна Африка (IPW). Международната премиера на марката Two Oceans е през 1993 г., когато излиза на световните пазари. Много бързо след това тя успява да стане като световно призната премиум New World Brand.
Днес Two Oceans се пият в над 70 страни от всички континенти. В България се разпространява от "Бибендум" www.bibendum.bg
Роди се кулинарна звезда: Африка
Добрият гастрономически пример на един дълго пренебрегван континент
✪ Ново меню, високо над вкусовете
"Манджа с грозде": Коледа на масата: сарми, сладки, хляб и историите зад тях + 20 препоръчани вина
✪ Зимата по рецепта на ADOR
Първият адрес за #безценни кулинарни моменти е UNICA by priceless
Световната седмица на ракъ започва
Гръцка Коледа в селото: празник на дома, трапезата и паметта
Там, където ароматът на мед, печено месо и глъчка от кухнята събират поколенията