Братя Хлебари05 декември 2019, 17:11 Специалният хляб на Братя Хлебари е повече от жив и стана на цели 6 години на 15 април 2019. В знак на благодарност за дългогодишната подкрепа главен хлебар и създател на хлебарницата Пресиян Петров и неговият екип посрещнаха над 400 човека за един ден на Раковски 44 в София. Това е рекордно число за хлебарницата. Бяха изпечени над 1000 изделия.
Какво прави Хляба на Братя Хлебари толкова специален?
Хлябът на Братя Хлебари ферментира с естествен квас, който представлява симбиоза между диви дрожди и лактобацили. Те произвеждат ензимите необходими за началното разграждане на нишестето и протеина на зърното. Естествената ферментация създава сложната структурна мрежа и палитрата от вкусове в Хляба ни.
Звучи като сложна наука? Така е, сложна наука е. Но в рецептата има и много любов към Хляба, която науката не може да опише. Тази любов усещаме в крайния резултат с всички свои сетива – аромат, мекота и букет от вкусове според предпочитанията на всеки.
Хлебарницата предлага над 10 вида хляб ежедневно – селски, ръжен, с лимец, с овесена каша, чабати. Както и богат избор хлебни изделия от квас и десерти, създадени от сладкарите в екипа.
Хлебарите не само се стремят всеки ден да създават перфекното изделие, но и да обучават ново поколение в занаята.
Очакваме ви на първото издание на Бакхус Коледен Гурме Базар на 14-15 декември в Paradise Center.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.ОK