 Chateau Petrus отиде до Космоса - ето какъв е вкусът му
		
		12 бутилки от 2000 г. на едно от най-скъпите и уважавани вина на Бордо прекараха 14 месеца без гравитация
	
	
		
			Chateau Petrus отиде до Космоса - ето какъв е вкусът му
		
		12 бутилки от 2000 г. на едно от най-скъпите и уважавани вина на Бордо прекараха 14 месеца без гравитация
		
	
	
За два дни Варна става гурме столица на България
 
	
		Сезонът на фестивалите, посветени на хубавото вино и храна, е официално тук. След като миналият уикенд събра над 10 000 души за StrEAT Fest, този продължава с изложение във Варна. На 13 и 14 юни Българската асоциация на сомелиерите и виноценители и Българската асоциация за кулинарна култура в партньорство с Община Варна ще проведе деветото издание на "Фестивал вино и храна".

В рамките на фестивала всеки ще има възможността да опита виното на разнообразни български (и не само) изби, както и да вечеря в гурме зоната, наречена "Ресторантът", организирана от шеф Петър Йоргов. Първата вечеря ще бъде сътворена от гост готвачи ученици от Професионалната гимназия по туризъм във Варна, а втората - от гост готвачи от екипа на Института по кулинарни изкуства към Висшето училище по мениджмънт. И двете менюта са авторски, с акцент върху екологично чисти продукти. Темата е "100 години Варна курортен град". Градът започва своето изграждане като курорт от национално и межуднародно значение през 1921 година, а датата е 10 юни. Тъкмо тогава е прието постановление, според което Варна става специален морски курортен град и "ще представлява една гордост за България и името му ще се носи наравно с Ница и Монте Карло". В последващите години градът затвърждава мястото си на културната и кулинарна сцена в България.
"Фестивал вино и храна" ще започне на 13 юни от 11 ч. и ще завърши на 14 юни в 21 ч., а всички почитатели на виното и хубавата храна ще бъдат посрещнати радушно и изпратени подобаващо.
 Chateau Petrus отиде до Космоса - ето какъв е вкусът му
		
		12 бутилки от 2000 г. на едно от най-скъпите и уважавани вина на Бордо прекараха 14 месеца без гравитация
	
	
		
			Chateau Petrus отиде до Космоса - ето какъв е вкусът му
		
		12 бутилки от 2000 г. на едно от най-скъпите и уважавани вина на Бордо прекараха 14 месеца без гравитация
		
	
	
 Бакхус StrЕАТ Fest: 5 и 6 юни 2021
	
	
		
			Бакхус StrЕАТ Fest: 5 и 6 юни 2021
		
		
		
	
	
 За чачата с любов и любопитство
		
		Да си бил в Грузия и да не си опитал чача е все едно да си бил в Париж и да не си видял Айфеловата кула: немислимо.
	
	
		
			За чачата с любов и любопитство
		
		Да си бил в Грузия и да не си опитал чача е все едно да си бил в Париж и да не си видял Айфеловата кула: немислимо.
		
	
	
 Винената ерес на един "лекар" на изби
		
		Той е лекар-енолог. И "пациентите" му са особени. Професор д-р Георги Мичев лекува винарски изби, парализирани от фалит.
	
	
		
			Винената ерес на един "лекар" на изби
		
		Той е лекар-енолог. И "пациентите" му са особени. Професор д-р Георги Мичев лекува винарски изби, парализирани от фалит.
		
	
	
 Ревю: Изба Одесос
		
		Първото, което ми направи впечатление, когато видях представянето на изба "Одесос", е описанието за "крафт вино".
	
	
		
			Ревю: Изба Одесос
		
		Първото, което ми направи впечатление, когато видях представянето на изба "Одесос", е описанието за "крафт вино".
		
	
	
 Винен туризъм с гастро душа
		
		Храната заема все по-важна роля за изживяването на гостите в избите. Някои български винарни също имат с какво да впечатлят
		
	
		
			Винен туризъм с гастро душа
		
		Храната заема все по-важна роля за изживяването на гостите в избите. Някои български винарни също имат с какво да впечатлят
		
	
	
 Протеиновите храни – мит и истина
		
	
		
			Протеиновите храни – мит и истина
		
		
		
	
	
 7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
		
	
		
			7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
		
		
		
	
	
 От Дуранкулак до Варна. По дирите на вкусната храна
		
	
		
			От Дуранкулак до Варна. По дирите на вкусната храна
		
		
		
	
	
 Сексът & ГЛАДът
		
		Сексът може и да продава, но вкусът остава.
		
	
		
			Сексът & ГЛАДът
		
		Сексът може и да продава, но вкусът остава.
		
	
	
 
	 
	