Подкастове за любителите на храна
За всички любители на храната дали са в карантина или не няма значение - храната и напитките си остават еднакво важни и вълнуващи. Бонусът сега е, че имаме повече време прекарано вкъщи, което можем да използваме за усъвършенстване на знанията си или за научаване на нещо ново. Един приятен начин за това са подкастовете, от които може да почерпите много вдъхновение и нова информация.
Хубавото на подкастовете е, че може да ги слушате, докато правите нещо друго, а пък темите са всякакви - от рецепи, през история на храната, до миксология и крафт бира. Затова селектирахме няколко интересни канала, с които да се забавлявате. Приятно слушане!
Храната винаги е била важна тема за екипа на списание Monocle, които ежеседмично поднасят интересен подкаст с най-интересното от света на гастрономията. През интервюта с готвачи от цял свят, до гастро-разходки из различни квартали на известни и безизвестни градове, подкастът няма да ви омръзне.
Gastropod изследва храната от научна и историческа гледна точка. Cynthia Graber и Nicola Twilley имат нов епизод на всеки две седмици, в който има и интервюта на всевъзможни експерти. Темите са изключително разнообразни - от авокадото до канибализма, тоест няма вариант да ви стане скучно.
Това накратко е подкаст за хората, които обичат да ядат. Dan Pashman се фокусира върху по-лежерните и забавни теми около храната и ни забавлява заедно с различните гости, които кани.
В този подкаст Anney Reese и Lauren Vogelbaum изследват връзката на хората с храната и ни отвеждат в различни теми като химия, физика, култира, история и заедно разбираме по-добре защо и какво обичаме да ядем.
BBC поглежда на храната от по-сериозна гледна точка като обсъжда социалните и психологическите й аспекти. От храната и децата, през диетите, изолацията и преяждането, тяхната гледна точка може да ни помогне много в моменти като сегашния, когато сме поставени пред непознати препятствия.
Milk Street е подкаст за хората, които обичат да пътуват, за да ядат. Те ни срещат с професионалисти от целия свят, които споделят личен опит и отговарят на въпроси свързани с готвенето, храната, културата, виното, земеделието, литературата можете да се пренесете от ресторант със звезди Мишелен в Ню Йорк, през стрийт фууд пазар в Банкок до пекарна за хляб в сирийски бежански лагер.
Един забавен и сравнително нов български подкаст, в който Яна Петкова и Ана Динкова ни срещат с вълнуващия свят на виното чрез различни теми - морал, възпитание, книги, филми, изкуство, пътувания, готвене, самолети и каквото се сетите. Чашата вино е препоръчителна, докато слушате.
Това е много образователен подкаст, в който може да научите всички новости от света на виното. Често има задълбочени анализи на конкретни теми като например "Танините" или "Английското вино: преди и сега".
Това е първият подкаст за крафт бира, който е активен от вече далечната 2005 г. Ако сте любител (или фанатик) на тема крафт бира, това е вашето място. Ежеседмично тук се качва най-интересното от този разнообразен свят с любопитни интервюта и дълбоки анализи. За начинаещите също има изчерпателна информация за откриване на любимият ви стил бира, както и за разбиране на вкусовите характеристики на бирата.
С нов епизод всеки четвъртък, можем да се потопим в света на миксологията и коктейлите. Подкастът ни дава интересни идеи как да правим коктейли вкъщи, учи ни за тънкостите при миксологията и ни среща с интересни бармани и професионалисти от този бързо развиващ се свят.
Подкаст посветен на света на кафето. Над 200 епизода, в които ще откриете всичко от история, отглеждане и дистрибуция на кафе, до разговори с различни кафенета по света и даже практични съвети за професионалисти и любители.