Новини

Дни на отворените врати в Мелнишко

Бакхус 20 декември 2018, 11:20

От 14 до 17 февруари 2019 г. винарските изби от региона на Мелник ще отпразнуват заедно празника Трифон Зарезан и отварят вратите си за посетители. Очаквайте традиционно зарязване на лозята, турове на винарните, дегустации, фокус върху местната култура и фолклор и разбира се – местните вино и храна.

Мисията на обединените винопроизводители от Мелнишко е да популяризират висококачественото вино от местни и международни сортове и възможностите за винен туризъм в региона на Мелник. За улеснение на посетителите в региона те създадоха картата Винени Маршрути Мелник, която може да се свали безплатно. Тя включва всички основни винени обекти плюс други туристически забележителности в региона – град Мелник, Сандански и Петрич, Роженски манастир, Рупите и Златолист, Хераклеа Синтика, Самуиловата крепост, спа и минерални бани, ресторанти и други.

Повече подробности за програмата на всяка винарна през януари и февруари ще откриете на техните официални страници, както и на страницата на Винени Маршрути Мелник.

Предходният уикенд - 9 и 10 февруари - ще се проведе Фестивалът на Мелнишкото вино "Златен Грозд" в гр. Мелник. Така че месец февруари е посветен на виното.

В "Дни на отворените врати 2019" ще вземат участие следните винарски изби:

Вила Мелник,с. Хърсово, www.villamelnik.com
Орбелия, с. Коларово, www.orbeliawinery.bg
Орбелус, с. Кромидово, www.orbelus.bg
Рупел, с. Долно Спанчево, www.rupel-wine.com
Златен Рожен, с. Капатово, www.zlatenrozhen.bg
Либера Естейт, с. Хотово, www.liberaestate.com
Семейно Имение Зорница, с. Зорница, www.zornitzaestate.com
Синтика, гр. Сандански, www.sinticawinery.com
Аугео Фемили Естейт, с. Враня, www.augeofamilyestate.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK