Новини

Мастър клас по зехтин с Анна Петкова

Бакхус 07 ноември 2018, 18:15

Връзката между зехтина и виното като култура, традиции, многообразие от сортове и аромати е много силна. Затова по време на DiVino.Taste, с помощта на Анна Петкова, организаторите ще изненадат любителите на виното с специален майсторски клас за студено пресован зехтин, отваряйки вратата към един нов и вълнуващ свят. Те ще ни покажат, че колкото повече добри зехтини опитваме, толкова повече ще искаме да откриваме нови и нови преживявания с този уникален 100% природен продукт.

Мастър класът ще бъде воден от Анна Петкова - сертфициран сомелиер по зехтин в International Culinary Centre и Olive Oil Times Education Lab в Ню Йорк. Тя подготвя свой проект – mypureolive и е посланик на културата EVOO (Extra Virgin Olive Oil). Участва в редица конкурси, дегустации и майсторски класове в Португалия, Гърция и Италия по темата.

Зехтините, които ще бъдат дегустирани:

Зехтини, които ще се дегустират по време на лекцията:

Lado Petra Chalkidiki Early Harvest Organic, Chalkidiki, Гърция
Dopia Aristeon Koroneiki, Zakynthos, Гърция
Herdade do Esporâo, Baixo Alentejo, Португалия
Torres Eterno Arbequina, Les Garrigues, Lleida, Испания
Nobleza del Sur Picual Olivos Centenarios Early Harvest, Jaén, Испания
Fèlsina Berardenga Olio Extra Vergine di Oliva, Toscana, Италия
Guglielmi Intenso Coratina Olio Extra Vergine di Oliva, Puglia, Италия

Цялата програма и как да запазите своето място за мастър класа вижте тук.

☛ Участвайте в играта ни във фейсбук и може да сепечелите място на мастър класа и вход за трите дни на DiVino.Taste 2018

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK