Да си знаем пиците: Pepperoni
Прочетете откъде всъщност идва уж италианската пица
Къде е най-вкусната пица?
Gambero Rosso, еквивалентът на гида Michelin, наричан и италианската гастро-Библия, пусна годишната си карта на най-добрите места за пица в Италия. Редакторите на справочника отбелязват, че все повече представители на поколението милениум се интересуват от занаята и тайните на правенето на традиционното ястие.
| 54 пицарии са наградени с най-престижното "Tre Spicchi" - три парчета, включително 12 нови. Най-много наградени има в Кампания, следвана от Тоскана и Лацио. |
Има и награди в по-специфични категории: според журито на гида най-добрата десертна пица е в ресторант Pepe e Grani в Казерта, в който тестото се гарнира с кайсии, лимонова рикота, лешници и мента.
В Brisa Forno в Болоня дават най-вкусната "pizza al taglio" - пица на парче, а най-удачният подбор на вина и бира е в Gusto Madre в Кунео, Пиемонт.
Картата може да разгледате тук:
https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1s1S9vol7ohZhrQbqEZedzDPz044&ll=42.0187640069568%2C11.695231349999972&z=6
Да си знаем пиците: Pepperoni
Прочетете откъде всъщност идва уж италианската пица
Любима и въглехидратна
Никулден е, но ние говорим за пица
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
От гроздето до божеството – виното като ритуал и храна като метаморфоза
Страст, вятър и пирен – философията зад Highland Park
"За нас рибата е отговорност, не просто продукт"
Разговор с Ивайло Пенев, ръководител сектор "Свежи храни" в МЕТРО България
Дим, море и балончета: фестивалът, който обединява вкусовете
Уикенд за гладни и жадни
Whisky Show Bulgaria 2025 отново събира изключителни и редки представители на уискито