Сарми: рецептите, които си струва да направите тази зима
Големите риби (графика)
И на световния пазар, и у нас, рибата се превръща във все по-предпочитан източник на белтъчини благодарение на хранително-вкусовите и здравословните си качества. С отварянето на нови пазари, влизането в сила на международни търговски споразумения и подобряването на веригата на доставки по света и у нас рибата и рибните продукти присъстват все по-често в менюто ни. Последните изчисления на Организацията по прехрана и земеделие (Food and Agriculture Organization) към ООН сочат, че през изминалата година световната консумация на риба е достигнала за пръв път до рекордните 20 кг на човек на година.Цялата статия прочетете тук.
Топ 10 Морски вида с най-голям улов (данни за 2014) Според данни на Организацията по прехрана и земеделие през 2015 г. световният улов на риба и всякакви морски видове като миди, ракообразни и други възлиза на близо 93 милиона тона. В света съществуват над 1500 морски видове, които са обект на риболов, но от тях с икономическо значение са основно 25 вида, съставляващи около 40% от световния улов.
Цялата статия прочетете тук.
Внос в България през 2016 г.Черноморската риба далеч не е достатъчна за задоволяване на потребностите на местния пазар и над 75% от продуктите, които консумираме, са внос. Общият обем на рибата и всички други рибни продукти, които се внасят в България, възлиза на около 34 000 тона годишно, като една трета от това количество се пада на скумрията.
Цялата статия прочетете тук.
Сарми: рецептите, които си струва да направите тази зима
Ново място | FlavouRITs
Не/очаквания хибрид между кафето и коктейлите
От кухнята на Дьо Гол до телевизионната слава: Жак Пепен на 90
Инициатива "90/90" събира десетки шеф-готвачи от цялата страна в чест на френската кулинарна легенда
Селекция: 9 вкусни адвент календара
Първият адрес за #безценни кулинарни моменти е UNICA by priceless
Ново място | Mova Cafe