Новини

Под тосканското небе

Бакхус 21 юли 2016, 12:03

Тоскана отново показва въображение и класа в най-силните си страни: производството на вино и в покровителството на изкуство.

Последното предложение оттам е да тръгнем на пътешествие и да открием съвременни произведения на изкуството в избите на Кианти. Проектът се нарича "Изкуството да търсиш съкровища" и включва скулптури, инсталации, фотографии и филми от различни галерии.

Избите са решили да станат домакин и дом на изкуството, за да отбележат 300- годишнината от едикта на Козимо III Медичи. Този документ се смята за първото очертаване на границите на района на Кианти.

Куратор е Кася Реджич от Тейт Ливърпул, която обяснява в сайта на проекта, че замисълът е да се даде възможност да съзерцаваш модерно изкуство в древни изби, докато опитваш новия зехтин и отпиваш стари вина.
Включените винарни са седем /всички с вина между 90 и 98 точки в Wine Spectator/: Castello di Ama, Castello di Brolio, Castello di Volpaia, Colle Bereto, Felsina, Gagiole and Borgo San Felice.

"Изкуството да търсиш съкровища" се посвещава и на Заха Хадид. Продължава до 31 октомври.

http://www.artthunt.com/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK