Кулинария 3.0: Завръщане в бъдещето
Иновативното ресторантьорство днес се връща към корените – чистата и устойчива храна. И е на път да промени живота ни
Внимание, внимание!
Ресторант на годината 2015, Бакхус, Acqua Panna&S.Pellegrino
L`Instant, Преди 10, Este, Rosé (Бургас), Lazy
Категория "Авторска кухня"
Lazy, Щастливото прасе, Este
Категория "Най-добър хотелски ресторант"
Мусала (Варна), Shades of Red (София), Амброзия (Банско), Хеброс (Пловдив)
Категория "Най-добра селекция на напитките"
Grape Central, Este, Хеброс (Пловдив), DiWine (Варна)
Категория "Вкусно място"
Lavanda, Щастливото прасе, Grape Central, L’ Etranger, Бистро Европа (Варна)
Категория "Дебют 2015 Метро"
Пеликан (Бургас), Гастротека
Победителите в отделните категории и носителят на голямата награда ще бъдат обявени на бляскаво събитие (тематична вечеря, приготвена от топ-готвачи за ограничен брой щастливци) на 31 март в Sofia Event Center. Подродбонсти за конкурса, церемонията и възможностите да присъствате лично, вижте тук:
Кулинария 3.0: Завръщане в бъдещето
Иновативното ресторантьорство днес се връща към корените – чистата и устойчива храна. И е на път да промени живота ни
15 години не стигат
Историята на конкурса "Ресторант на годината"
Информирани, честни, взискателни
Какво трябва да знаете за регламента на конкурса "Ресторант на годината" и неговото жури
Независимият дух на малца
Само уиски, само независими дестилерии, редки бутилки и майсторство без компромис – Whisky Show Sofia 2025 превърна занаятчийството в мярка за стойност.
Протеиновите храни – мит и истина
Денят на мавруда – празник на българските сортове и на идентичността във виното
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
От Дуранкулак до Варна. По дирите на вкусната храна
От Рим до Хонконг: Bar Leone оглави класацията The World’s 50 Best Bars 2025
Първият азиатски бар, който печели титлата "Най-добър бар в света", е ода на римската простота – и я поднася със стил в Хонконг.
