Критерии за качество
		
		Какво следва да търсим, когато дегустираме вино?
		
	
	
Виното и градът
	
		Тази година DiVino Taste ще се проведе от 20 до 22 ноември /на 21 ноември от 10:00 до 12:00 часа ще е отворено само за професионалисти и медии/. Фестивалът се провежда за пети път.
Първото му издание беше през 2011 г. в Централния военен клуб в София, и оттогава събитието се наложи като един от най-успешните форуми за българско вино.
Концепцията е да предлага програма от майсторски класове, семинари, лекции и презентации, да бъде професионална платформа за директен контакт на хората в бранша, място за среща на виненото общество в България с водещи световни експерти, и максимално достъпна дегустация на качествените български вина.
Какво да очакваме тази година?
Фестивалът ще е в зала 3 на НДК. Ще се представят над 65 български изби с повече от 450 вина. Майсторските класове ще се провеждат в зала 10 на НДК. Те ще са с продължителност между час и половина и два часа, и ще включват дегустация на между 5 и 9 вина. Лекциите са предназначени за средно и много напреднали любители на виното, както и за професионалисти.
Цените за билетите са за 1 ден – 10 лв., за два дни – 17, и за три – 22 лв. Всичко за промоциите, пакетите и майсторските класове може да прочетете на сайта на форума.
	
	
		
			Критерии за качество
		
		Какво следва да търсим, когато дегустираме вино?
		
	
	
		
	
		
			Острието на промяната
		
		Как шеф Владислав Пенов от ресторант "Космос" спечели отличие от The Best Chef Awards 2025
		
	
	
		
	
		
			Независимият дух на малца
		
		Само уиски, само независими дестилерии, редки бутилки и майсторство без компромис – Whisky Show Sofia 2025 превърна занаятчийството в мярка за стойност.
		
	
	
		
	
		
			Протеиновите храни – мит и истина
		
		
		
	
	
		
	
		
			7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
		
		
		
	
	
		
	
		
			От Дуранкулак до Варна. По дирите на вкусната храна
		
		
		
	
	
		
	
		
			От Рим до Хонконг: Bar Leone оглави класацията The World’s 50 Best Bars 2025
		
		Първият азиатски бар, който печели титлата "Най-добър бар в света", е ода на римската простота – и я поднася със стил в Хонконг.