Любимият ресторант на КГБ заработи отново
Реставрацията на "Арагви" струва 20 млн. долара
Готвач на повикване стана бизнес хит
Lou Papé www.loupape.com е нов френски сайт и услуга, които за сега се очертават като много успешна бизнес идея.
Купища са хората, които предлагат услугите си като лични или гостуващи готвачи. И всички го правят поотделно. В случая готвачите на повикване са събрани в база данни. Общото между тях е, че всички са от "старата школа": първо, пенсионери, които разполагат с време, и второ – хора, вещи в забравените рецепти и сериозната кухня.
Имате снимка, кратко представяне, и варианти на предлаганите менюта, които се състоят от класически френски рецепти. Цените варират между 12 и 42 евро на човек.
Готвачът идва, сготвя, и изчиства. Предполага се, че накрая и вие, и гостите ви са щастливи.
Идеята и осъществяването й е на Ализе Делбе. В сп. Food and Wine тя разказва, че почуствала нужда точно от такава услуга, след като се преместила със семейството си в Париж. Изведнъж била обхваната от носталгия по кухнята на баба си.
61-годишната Беатрис споделя, че тази работа е нещо повече от добрия хонорар. Това е предаване на опит, и споделяне на страстта си с други.
Любимият ресторант на КГБ заработи отново
Реставрацията на "Арагви" струва 20 млн. долара
Ало, ало
Париж капитулира пред доставките на храна
Храна и мир
Michelin, "бежанци" и food trucks на кулинарното "Берлинале"
Независимият дух на малца
Само уиски, само независими дестилерии, редки бутилки и майсторство без компромис – Whisky Show Sofia 2025 превърна занаятчийството в мярка за стойност.
Протеиновите храни – мит и истина
Денят на мавруда – празник на българските сортове и на идентичността във виното
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
От Дуранкулак до Варна. По дирите на вкусната храна
От Рим до Хонконг: Bar Leone оглави класацията The World’s 50 Best Bars 2025
Първият азиатски бар, който печели титлата "Най-добър бар в света", е ода на римската простота – и я поднася със стил в Хонконг.