Една добра вечер в Noma - част III: И в Noma свиват сарми
Три истории от менюто на най-добрия ресторант в света и една филия хляб. С масло.
"Нома" става ферма
Ресторант "Нома" в Копенхаген ще затвори след последното сервиране за Новата 2016 година. Неговият собственик и главен готвач, датчанинът от албански произход Рене Реджепи, се надява да бъде готов да отвори отново "Нома" още през 2017 г., но вече под формата на градска ферма. Ще има и назначен специалист по земеделие в екипа си.
Пред "Ню Йорк Таймс" Реджепи казва, че новата "Нома" ще е "страстно отдадена на сезонността". През зимата "когато водите са ледено студени и някои риби са пълни с хайвер" ресторантът ще става за морска храна. През пролетта и лятото "светът става зелен, така ще е и с менюто". "Очаквайте ново меню и нова мисия", допълва главният готвач на ресторанта, обявяван четири пъти за най-добър ресторант в света.
През януари предстои турнето на "Нома" в Австралия, и веднага след връщането си, екипът му ще се отдаде изцяло на фермата.
Една добра вечер в Noma - част III: И в Noma свиват сарми
Три истории от менюто на най-добрия ресторант в света и една филия хляб. С масло.
"Манджа с грозде": Новият нюзлетър на "Бакхус"
Двуседмична селекция с най-интересното, ново и вкусно от света на гастрономията според екипа на "Бакхус"
От дисквалификацията до победата: Герман Гочев завоюва титла за България в Атина
Барманът е на първо място в състезанието Metaxa Twelve 2025
Острието на промяната
Как шеф Владислав Пенов от ресторант "Космос" спечели отличие от The Best Chef Awards 2025
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
От Дуранкулак до Варна. По дирите на вкусната храна
Острието на промяната
Как шеф Владислав Пенов от ресторант "Космос" спечели отличие от The Best Chef Awards 2025