Новини

МЕТРО България организира конкурс за най-добра рецепта с продуктите на Mutti

Бакхус 17 юни 2014, 12:46

Независимо дали сте ХоРеКа майстор готвач или просто любител ентусиаст в кухнята, имате възможността да спечелите 5-дневно обучение в престижната италианска кулинарна академия Алма в конкурса на МЕТРО за най-добра рецепта с използване на млени домати и доматени сосове на италианската копания Mutti.

Състезанието е посветено на 50-годишнината от създаването на МЕТРО Кеш енд Кери и се провежда в два кръга.
От 17 до 30 юни желаещите да участват ще могат да изпращат свои рецепти на организаторите от МЕТРО Кеш енд Кери на адрес [email protected].
Компететно жури - Главния готвач на МЕТРО България – шеф Юри Велев, подкрепен от експерти и представители на организаторите – МЕТРО Кеш енд Кери, Mutti, професионални готвачи и представители на водещи кулинарни издания в България - ще определи 8 финалисти, които ще решат "на живо" съдбата на голямата награда в директен кулинарен сблъсък на 8 юли в МЕТРО Академия.

В деня на големия финал 8-те участници ще разполагат с час и 30 минути и напълно оборудвана индивидуална работна площ в кухненския блок на МЕТРО Академия, за да приготвят блюдата пред очите на своето жури. Крайният победител ще се определи на базата на 4 основни критерия – визия, техника, вкус и обогатяване на вкуса с използването на доматите Mutti.

Победителят ще спечели за себе си и за свой придружител 5-дневен престой и обучение в престижната кулинарна академия Алма край Парма през септември 2014 година. В програмата на посещението са включени – самолетни билети, посрещане, настаняване и обиколка на град Парма, посещения на престижни местни ресторанти, майсторски класове и обучения в кулинарното училище Алма, посещение в обектите на доматения производител Mutti, посещения и дегустации при местни производители на шунка и пармезан, гала вечеря в ресторант от категоризацията на Michelin.

Как да участвате

1. Пригответе и снимайте кулинарен продукт по своя рецепта.

2. Подгответе точна рецепта и описание на приготвянето, като не забравяте използването на продукт на Mutti – млени домати за пица, белени домати, пица сос класик и пица сос с подправки.

3. Напишете придружително писмо с мотивацията си за участие в конкурса.

4. Изпратете подготвените материали на e-mail адрес [email protected] до 30 юни включително, като оставите точни координати и телефон за връзка.

5. Осемте финалисти ще бъдат обявени в уебстраницата на МЕТРО Академия http://metro-akademia.bg на 3 юли 2014 г. Победителите ще получат по телефон и електронна поща точни инструкции за участието си във финалния кръг.

6. За допълнителни въпроси и уточнения-  в МЕТРО Академия на телефон: 02 9762 269 или на [email protected]

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK