Новини

Битката за италианското наследство

Бакхус 07 януари 2014, 16:52

"Наред с лазанята, спагетите болонезе са италианските рецепти, с които най-много се злоупотребява - каза наскоро пред "Кориере дела Сера" Масимо Ботура, готвач и собственик на ресторант в Модена.

Версиите с пуешко, кюфтета, масло и сметана са кощунство спрямо италианското културно наследство смятат пазителите на традициите. Затова в първите дни на новата година 450 готвачи в повече от 50 държави са се заели да запознаят клиентите с истинските спагети болонезе, използвайки автентичните продукти по рецепта: панчета, моркови, целина, лук, доматено пюре и бяло вино.

"Има хора по света, които никога не са опитвали истинската рецепта, а твърдят, че болонезе са им любимите спагети - казва и Алфредо Томасели, собственик на ресторант Dal Bolognese на римския "Пиаца дел пополо".

Сред другите често злоупотребявани италиански класики са спагетите карбонара, неаполитанската пица, пестото и тирамисуто.

"Най-големите класики винаги се изопачават най-лошо" - заключава и Алесандро Сирсело от италианската федерация на готвачите.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK