Новини

Вино за класика, джин за хип-хоп

Бакхус 11 ноември 2011, 15:30
Drinkify.org

Докато учените изследват влиянието на музиката върху виното, сайтът Drinkify предлага практична полза от връзката между двете - помощ при комбинирането им.

Drinkify.org изисква единствено името на предпочитания изпълнител или група, след което предлага подходящо към тях питие, както и рецептата за него, ако става въпрос за коктейл. Предложенията на сайта са подробни - те включват дори вида чаша и най-удачния начин за сервиране, като винаги са съпътствани от съвета музиката - и питието - да се слушат/пият в компания.

Според сайта, по-тежката музика предполага и по-тежки питиета - към Металика, например, се препоръчва 118 мл чист тъмен ром, гарниран с една мараскино черешка. Допълнението към Лейди Гага пък е 177 мл чиста водка с маслинка. Присъстват и наркотици - за Нирвана предложението е марихуана, съпроводена от морковени пръчици, а за Сепултура - привидно леталната доза от 283 грама LSD.

Почти всички класически композитори съгласно Drinkify вървят добре с бутилка червено вино; изключение прави Вагнер, към когото се препоръчва студен пилзнер.

Сред поп изпълнителите непълнолетните (като Джъстин Бийбър) най-често са придружавани от енергийни безалкохолни напитки като Red Bull, докато хип-хопът е съпътстван от джин. Джазът според сайта предполага отново червено вино, а боса новата - бира Corona.

Изборът от испълнители е наистина впечатляващ - привидно бездънната базаданни на сайта се обяснява с факта, че той е свързан с онлайн-радиото Last.fm.

Drinkif.org

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK