 Традицията се развива, нивото се покачва
		
		Grand Austrian Tasting за 13-и път представя концентрирани вина с отлично качество и идеални за съчетаване с храна
	
	
		
			Традицията се развива, нивото се покачва
		
		Grand Austrian Tasting за 13-и път представя концентрирани вина с отлично качество и идеални за съчетаване с храна
		
	
	
Големите австрийски дегустации - все по-големи
 
	
		Около 300 винени ценители, любители и професионалисти посетиха четвъртото издание на Grand Austrian Tasting (GAT), което се състоя на 7 април в София благодарение на вносителите Project-AW и wine.unlimited. Целодневните дегустации, включващи над 40 австрийски вина от общо 12 изби, протекоха с прякото участие на част от създателите им - уайнмейкърите на осем от винарните.
Сред представените вина доминираха грюнер велтлинер и ризлинг - в по-млади и по-отлежали разновидности, както и пино ноар. Присъстваха и типично-австрийски сортове като санкт лаурент, ротгипфлер и цвайгелт. Уайнмейкърът на избата Leo Sommer - Лео Зомер-младши, пък показа ярък совиньон блан, създаден след стаж в Нова Зеландия.
Тази година за пръв път в GAT участваха и два биодинамични производителя - семейната изба Sepp Moser и солидната Jurtchitsch Sonnhof.
Растящата популярност на био-вината според Ники Мозер от Sepp Moser е напълно оправдана - и не само заради екологичната страна на въпроса. "В момента човек вече почти не може да намери лошо вино на пазара - всичките са хубави. Следователно виното ти трябва да изпъква по някакъв начин на фона на останалите. А био-вината имат по-ясно изразена индивидуалност заради чистотата на почвите и минималната човешка намеса при направата им и това според мен се усеща и във вкуса им".
 Традицията се развива, нивото се покачва
		
		Grand Austrian Tasting за 13-и път представя концентрирани вина с отлично качество и идеални за съчетаване с храна
	
	
		
			Традицията се развива, нивото се покачва
		
		Grand Austrian Tasting за 13-и път представя концентрирани вина с отлично качество и идеални за съчетаване с храна
		
	
	
 Независимият дух на малца
		
		Само уиски, само независими дестилерии, редки бутилки и майсторство без компромис – Whisky Show Sofia 2025 превърна занаятчийството в мярка за стойност.
		
	
		
			Независимият дух на малца
		
		Само уиски, само независими дестилерии, редки бутилки и майсторство без компромис – Whisky Show Sofia 2025 превърна занаятчийството в мярка за стойност.
		
	
	
 Протеиновите храни – мит и истина
		
	
		
			Протеиновите храни – мит и истина
		
		
		
	
	
 Денят на мавруда – празник на българските сортове и на идентичността във виното
		
	
		
			Денят на мавруда – празник на българските сортове и на идентичността във виното
		
		
		
	
	
 7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
		
	
		
			7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
		
		
		
	
	
 От Дуранкулак до Варна. По дирите на вкусната храна
		
	
		
			От Дуранкулак до Варна. По дирите на вкусната храна
		
		
		
	
	
 Сексът & ГЛАДът
		
		Сексът може и да продава, но вкусът остава.
		
	
		
			Сексът & ГЛАДът
		
		Сексът може и да продава, но вкусът остава.
		
	
	
 
	 
	