Новини

Гуинет Полтроу пише готварска книга

Бакхус 06 февруари 2009, 17:16

Холивудската актриса продължава кампанията си за здравословен живот с готварска книга със здравословни рецепти. Тя е подписала договор с издателската къща Janklow and Nesbit да издадат сборника й с рецепти, които са насочени към цялото семейство, като акцентът им ще бъде върху значението на традицията да се храним заедно у дома. Полтроу посвещава книгата на баща си, Брус Полтроу, починал от рак през 2002 - заглавието й е "Дъщерята на баща ми". Тя обяснява, че именно той е събудил у нея любовта към хубавата кухня. "Баща ми правеше невероятни палачинки и в момента работя над адаптирането на рецептата им към концепцията на книгата. Ще се опитам да я направя малко по-здравословна", обяснява 36-годишната носителка на Оскар.
Актрисата е активна защитничка на здравословното хранене и начин на живот, и публикува съвети по темата на Goop.com. В седмичния бюлетин на своя сайт тя споделя вкусни и здравословни рецепти и съвети, свързани с по-целесъобразен начин на живот. Отделно по телевизия PBS тръгна поредицата "Испания. Отново на път", в която се онагледява пътуването й през страната заедно с известния шеф готвач Марио Батали.
Очаква се книгата й да излезе през 2010 година.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK