Реклама

San Remo Mediterranean Cuisine: Бъдещето е сервирано днес

Съдържание от San Remo Mediterranean Cuisine 08 декември 2021, 10:35

Няма да чуете шеф Теодор Мавров да се оплаква от мерките или да търси оправдание, но пък с радост може да ви разкаже как си представя идеалния готвач. Просто такава му е природата: да търси вкусното, качественото, интересното. Главният готвач на San Remo Mediterranean Cuisine с известна гордост от вече нарастващото доверие към него и екипа му разказва и друго: за моментите, в които вижда, че гостите на ресторанта идват с удоволствие, получават това, за което са дошли, и си отиват с усмивка.

"В крайна сметка има много малко неща, без които не можем на този свят. И храната е едно от тях. Затова и смятам, че има бъдеще за ресторантите въпреки трудностите. Но за целта трябва да не спираме да творим, при това - качествено, а храната трябва да се отличава, да има почерк." Това е и стремежът на шеф Мавров, който не бяга от експериментите и се чувства комфортно да

взима назаем елементи от различни национални кухни, за да впечатли гостите.

Но за творчеството в кухнята му има 3 условия: да е с мярка, да е с уважение към традициите около дадено ястие или култура и, разбира се, да е вкусно. Въпрос на усет, казва. "Един добър готвач не следва рецепти самоцелно, идеята е да умее да вдъхне живот на храната. Или си го носиш, или не. Не е важна само техниката, а онази щипка любов към храната и готвенето."

San Remo Mediterranean Cuisine е част от развлекателния комплекс с най-висок клас казино Palms Merkur Royale, който се намира на бул. "Витоша" 89Б в сградата на Grand Hotel Millennium и е едно от трите заведения там - другите две са азиатският 888 Taste Show Asian Cuisine и пиано барът Black & White Piano Lounge. San Remo е с насока към европейската кухня, която за шеф Теодор Мавров е кулинарен дом, откъдето тръгва по пътя към всяко ново ястие. "Използвам пресни подправки и най-често прибягвам към босилек, мащерка и риган. Дори една съставка може да промени вкуса драстично и неочаквано да ме отведе някъде." Затова и той продължава да търси.

За любопитните и градски ориентирани читатели обаче търсенето на нов ресторант с оригинален поглед приключи: San Remo Mediterranean Cuisine приветства още с интериора и с внимателното обслужване, и ще ви остави трайно впечатление с чаша хубаво вино и ястия, дело на шеф-готвач с визия за бъдещето.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK