Реклама

Победителят в Bocuse d’Or България се казва Антонио Иванов

МЕТРО България 13 ноември 2015, 12:11

Победителят в Bocuse d’Or България се казва Антонио Иванов

  • МЕТРО България осигурява подготовката и пътуването до Будапеща за Bocuse d’Or Европа на победителя и неговия отбор.
     
  • "Ние в МЕТРО вярваме, че българският кулинарен талант трябва да получи световно признание!", каза Вероника Пунчева, управляващ директор на компанията по време на награждаването.
     
Антонио Иванов е победителят в състезанието Bocuse d’Or Bulgaria. Неговият отбор, съставен още от помощник Симеон Николов и треньор Юлия Панджерова, ще представят България на европейските финали на надпреварата в Будапеща през 2016 година. Пред повече от 200 ентусиазирани зрители в павилиона на кулинарните оскари Антонио Иванов получи своята награда от Вероника Пунчева, управляващ директор на МЕТРО България. "Ние в МЕТРО вярваме, че българският кулинарен талант трябва да получи световно признание", каза тя. МЕТРО България се ангажира с подготовката на състезателите за следващия етап и осигурява пътуването до Будапеща на 10 и 11 май 2016 г.

Шампионът спечели адмирациите на 8 членното жури на Bocuse d’Or Bulgaria, водено от Андрей Стоилов, главен готвач на хотел "Маринела", със своите две ястия – "Пиле с пълнеж от спанак, полента с два вкуса с чипс от прошуто и тапиока, дюксел от диви гъби с парфюм от гъши дроб и сос мадейра" и "Калкан с равиола от оризово тесто с пълнеж от рак, конфитиран картоф със сметанов мус и черен хайвер, велоте от стриди и печено цвекло със супа от краставици и маринован синап".

На 11 и 12 ноември петима млади готвачи и техните отбори, съставени от треньор и помощник, се изправиха един срещу друг в българските финали на "кулинарните оскари" Bocuse d’Or. По регламент всеки отбор трябваше да приготви в рамките на 5:35 часа, по едно ястие с месо и с риба - пиле Label rouge, отгледано на открито пространство и хранено с естествена храна и калкан. Към всяко ястие състезателите трябваше да приготвят по три гарнитури и сос. Кулинарното състезание се проведе по време на изложението за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване SIHRE в Интер Експо център, София.

Жури от осем български топ готвачи, водено от Андрей Стоилов, главен готвач на хотел "Маринела" имаше отговорната задача да определи победителя в престижното състезание. По регламент победителят трябва да участва на европейските финали в Будапеща на 10 и 11 май 2016 г. Над 60 държави от цял свят се включват в борбата за едно от 24-те места на големия финал в Лион, Франция през януари 2017 г.

Специален гост на състезанието бе топ готвачът Патрик Ярош, организатор на Bocuse d’Or Германия, отличен със звезда от гид Michelin, автор на много готварски книги. Според Ярош, за да успееш в състезание като Bocuse d’Or трябват ентусиазъм, постоянство и креативност.

МЕТРО Кеш енд Кери е световен партньор на Bocuse d’Or. Професионалните готвачи и ресторантьори представляват една от основните клиентски групи на компанията, която си поставя за цел да налага качествената храна и последните тенденции в кулинарното изкуство в целия свят.

Повече информация за Bocuse d’Or можете да намерите тук или на: www.bapc.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK