Второто издание на Secret Dinner разкри Петата стихия

Лидл България 02 октомври 2015, 17:33

За петата година от присъствието си в България Лидл изненадаха гостите с вечеря на 360 градуса

С 360-градусова гурме вечеря "Тайната на петата стихия" Лидл България отбеляза петата годишнина от стъпването си на българския пазар. Второто издание на тайнствения формат Secret Dinner, традиционно организиран от Лидл, събра в Киноцентър "Бояна" представители на медиите, културните, музикалните среди у нас и всички, които поеха предизвикателството да се доверят на поканата на мистериозния Гурман.

По време на вечерята гостите попаднаха в магичен 3D-свят, доминиран от четирите стихии, владеещи човека – Земя, Вода, Въздух и Огън. Специални ефекти и виртуозните музикални изпълнения от камерен оркестър отведоха присъстващите в дебрите на мистични гори, потопиха ги в дълбините на океана, за да ги издигнат след това в облаците и да ги завихрят в пламъците на огъня.

Водени във визуалното и вкусово пътешествие от Силвия Лулчева и Велизар Соколов – Заки, присъстващите на вечерята опитаха подбрани кулинарни специалитети с продуктите на Лидл. Стихийните гурме ястия, които изкушиха гостите, бяха ядлива почва от ароматни маслини и сушени домати със зеленчуци и перли от лимонова роса. Даровете на водата, представени от сашими от сьомга, маринована в мисо и саке, върху подложка от хрупкави зеленчуци и горещо говеждо консуме със сфери от червено цвекло. Въздушният ордьовър от равиола с пилешки дроб, пилешко филе и гъши дроб, поднесена с крем сос от кестени и трюфел, върху пчелна пита. Основното ястие поднесе страстен вкус на патешко магре, пушено в черен чай и череша, сервирано с колба с пушек и пяна от пащърнак и картофи, допълнен с хрупкав чипс от манатарка с лучено пюре.

На вечерята се насладиха над 100 гости, сред които актьорите Башар Рахал, Явор Милушев и Цветана Манева, певицата Поли Генова, екипът радио-водещи Симеон Колев и Богдана Трифонова, телевизионната водеща Мариана Векилска и множество главни редактори, представители на медиите, както и популярни кулинарни блогъри.

В края на вечерта, за да разбулят тайната на петата стихия и мистериозния домакин, се появиха двамата гурмани Таньо Шишков и Иван Манчев. Те разкриха пред гостите най-важната стихия - чувството, което влагаме в живота и в приготовлението на храната за важните за нас хора – Любовта. От вниманието към избора на качествени продукти, през отдадеността в приготвянето на ястията, до аранжирането на крайния резултат с въображение и страст, Любовта е стихията, която може да нахрани всичките ни сетива.

Домакинът също беше представен в лицето на г-жа Милена Драгийска – Денчева, Изпълнителен директор на Лидл България.

"Радвам се, че имаме шанса вече пет години да вдъхновяваме българите, предлагайки качествена храна на достъпни цени. Ще се съгласите, че няма как това да се получава, ако не правим всичко с любов. През изминалите 5 години пораствахме и се развивахме заедно със своите клиенти. И можем само да обещаем, че ще продължим да вдигаме летвата.".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK