Джанфранко Киарини: Искам да покажа на света, че България може
Dieci в село Девино е отворен само 2 месеца и вече е забелязан от екипа на Michelin. Разговор за звездите в кухнята – и в хубавия, и в другия смисъл
Четвърти гастрономически фестивал- Премиер
Отличителни съставки, интересни техники на приготвяне на храната и ястията, повлияни от различни култури и разнообразни географски региони. Кухнята на народите по света се развива постепенно, а новостите се появяват на бял свят благодарение на иновациите и взаимодействието на културите и обичаите, доставяйки на небцето и обонянието апетитни и богати вкусове и аромати. Така е създадена фюжън кухнята - благодарение на много години експерименти и богатия опит на известните шеф-готвачи. Различните кулинарни традиции от цял свят са се превъплътили в изискано кулинарно преживяване.
След безспорният успех на предходните издания и за четвърта поредна година през месец ноември петзвездният Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт в Банско ще се превърне в сцена на висшето кулинарно изкуство. Едни от най-добрите и признати шеф- готвачи от цял свят като Джанфранко Киарини, отец Епифаний, Полихронис Дамалас, Стаматис Цилиас и Петър Йоргов ще отведат гостите на фестивала на гастрономическо пътешествие през невероятни вкусове, които съчетават традиция и модерност.
От тайнството на манастирската кухня на Атон до иновативната японска, през модната италианска и традиционната българска - това невероятно апетитно кулинарно пътешествие ще премине и през единствения град, кръстопът на два континента – Истанбул. Изисканите вечери - образци на гурме кухнята в допълнение с класните вина на Бибендум и Домейн Бойар и с винените дегустации на водещи сомелиери като Димитър Николов и Кристина Иванова ще отведат всички гости на събитието на едно вълшебно гастрономическо пътешествие към невероятни аромати и вкусове.
За професионалистите от хотелиерския и ресторантьорския бранш, които имат желание да се запознаят с така популярния напоследък тренд в гурме кухнята - фюжън - ще бъдат организирани два изключително интересни семинара.
Семинарите ще започнат впечатляващо с участието на световноизвестния шеф –готвач Виктор Перез и ‘LE CORDON BLEU’ - най-голямата кулинарна академия в света. В периода от 11 до 13 ноември той ще представи пред аудитория от професионалисти в бранша уникална тренинг програма в рамките на 18 часа на тема: "ИСПАНСКА ФЮЖЪН КУХНЯ И МОДЕРНИ ТАПАС". Всички участниците ще могат да намерят вдъхновение и да обогатят професионалните си умения за приготвяне на изключителни кулинарни творения, приготвени с внимателно подбрани съставки.
Без значение дали сте специалист в приготвянето на бюфет или а-ла- карт , със сигурност за Вас ще представлява интерес иновативната италианска фюжън кухня, представена от авангардния и известен италиански шеф-готвач ДЖАНФРАНКО КИАРИНИ. Заповядайте в Премиер в периода от 16 до 18 ноември, когато той ще представи тридневна тренинг програма на тема ‘ИТАЛИАНСКА ФЮЖЪН КУХНЯ ЗА БЮФЕТ И А –ЛА- КАРТ РЕСТОРАНТИ", за да научите повече за подправките, техния произход, взаимодействие и най-интересните трендове в италианската кухня.
По време на пресконференцията за Четвъртия Гастрономически Фестивал Премиер, която се проведе в София на 30 септември 2014 год. бяха споделени интересните теми , информация за предстоящите дегустационни вечери и за атрактивните семинари за професионалисти, като същевременно шеф-готвач Стаматис Цилиас и неговият екип приготвиха на живо пред гостите уникална "цветна" салата, апетитно основно ястие с телешко месо и миди Сен Жак и за финал невероятен десерт с розови аромати като демонстрираха завидни кулинарни техники и предложиха на гостите разнообразие от изискани вкусове.
Четвъртият Гастрономически Фестивал Премиер се радва на партньорство с Gastronomy Essentials и с Българска асоциация за Кулинарна култура (БАКК)и на подкрепата на сериозни компании от различни сектори и отново обещава истински празник на богати аромати и неподправени вкусове.
Независимо дали сте професионалист от бранша или сте ценител на хубавата храна и отбраните вина, през настъпващия ноември хотел Премиер в Банско ще Ви предложи незабравимо кулинарно преживяване!
Джанфранко Киарини: Искам да покажа на света, че България може
Dieci в село Девино е отворен само 2 месеца и вече е забелязан от екипа на Michelin. Разговор за звездите в кухнята – и в хубавия, и в другия смисъл
Острието на промяната
Как шеф Владислав Пенов от ресторант "Космос" спечели отличие от The Best Chef Awards 2025
Независимият дух на малца
Само уиски, само независими дестилерии, редки бутилки и майсторство без компромис – Whisky Show Sofia 2025 превърна занаятчийството в мярка за стойност.
Протеиновите храни – мит и истина
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
От Дуранкулак до Варна. По дирите на вкусната храна
От Рим до Хонконг: Bar Leone оглави класацията The World’s 50 Best Bars 2025
Първият азиатски бар, който печели титлата "Най-добър бар в света", е ода на римската простота – и я поднася със стил в Хонконг.