Новини
Храна
На по чаша
Места
Хора
Контакти
Ресторант на годината
Последни истории
Taste Bordeaux: опитай най-известния регион на 30.09.
Билетите са в продажба и са едновременно вход за събитието и ваучер за покупка на вино на същата стойност
Съдържание за CASAVINO
Зарибени по Черноморието: как да (пре)открием българската кухня
Няколко спънки и стъпки, когато говорим за българската кулинарна традиция и индустрия
Георги Гавазов, Черноморски улов
TEAsting: Мао Фенг и Чун Ме - скритите съкровища на Китай
Китай успява да доминира в сегмента на зелените чайове с ниска цена и високо качество.
Текст и снимки: Владислав Христов
#ЧревоугодноМиЕНия пак в София: колко е кисело млякото и как мирише сиренето
По повод инициативата на МЕТРО България "Гастрономически пътеводител" направихме обиколка в търсене на автентични български вкусове
Съдържание за МЕТРО България, текст: Ния Петрова, снимки: Деян Йорданов
#ЧревоугодноМиЕНия във Велико Търново, част II: свински ребърца като за световно
По повод инициативата на МЕТРО България "Гастрономически пътеводител" направихме обиколка в търсене на автентични български вкусове
Съдържание за МЕТРО България, текст: Ния Петрова, снимки: Деян Йорданов
#ЧревоугодноМиЕНия във Велико Търново, част 1: тайната на кашкавала и еленския бут
По повод инициативата на МЕТРО България "Гастрономически пътеводител" направихме обиколка в търсене на автентични български вкусове
Съдържание за МЕТРО България, текст: Ния Петрова, снимки: Деян Йорданов
Рори Милър за "Бакхус": Да живееш на око
336 страници, посветени на забравеното поколение и неговата мъдрост в кухнята
София Павлова
История с продължение: Тоскана само с покана
Да преживееш остров Горгона - там, където виното означава втори шанс
София Павлова
Филип Кури: Десертът е последната граница преди новата ера на храненето
За растителните алтернативи, нови приложения на добре познати съставки и ползите от диета без животински продукти
Мери Иванова
Легендарните рибни пазари на Европа
Разходка до някои от най-цветните места, посветени на морското дъно
София Павлова
#БакхусПосланици: Food Nomads
Това е новата вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
Бакхус
Готвене с вино for dummies
Няколко препоръки за обогатяване на ястията у дома
София Павлова
#БакхусПосланик: Александър Цеков
Това е новата вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
Бакхус
#БакхусПосланик: Петър Божинов
Това е новата вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
Бакхус
ОТ БРОЯ: Чат-пат GPT
Ще замени ли изкуственият интелект винената журналистика?
Марина Караконова
ОТ БРОЯ: Мигранти с таланти представят австралийска седмица
Никол Алтман и почитта към мултикултурното минало на континента
Текст: Бистра Иванова, снимки: Soul Cinematic
Краят на Le Gavroche: 3 реакции и малко оптимизъм
Новината "взриви" кулинарния свят... какво ни казва за индустрията и за обществото? И имаме ли повод за надежда?
Андреа Пунчева
ОТ БРОЯ: Какво пием това лято
Винените журналисти на Бакхус със своите лични мнения и препоръки
Ани Коджаиванова, Марина Караконова
#БакхусПосланик: Стефан A. Щерев
Задава се нова вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
Бакхус
#БакхусПосланик: Адриана Гюзелева
Задава се нова вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
Бакхус
ОТ БРОЯ: На пазар през лятото: къде, какво, защо?
Обиколка из благата на три града в България и един на път за морето в Гърция
Текст и снимки: Мария Жекова
От редактора: Бъдещето е за мечтателите... които запретнат ръкави
С гледка към утрешния ден - на храната, на напитките и на гурме общността като цяло
Андреа Пунчева, илюстрация: Нанда Ментешева
ОТ БРОЯ: Тарама турне из Южното ни Черноморие
От Градина, през Варвара до Синеморец
Ния Петрова
Дяволски добро вино?
Градската крафт винарна Odessos и музикантите Odd Crew ще представят предпремиерно второто си вино Odd Wine Cabernet Franc No Oak 2022
Бакхус
Морска вечеря за смелчаци
Маси на скалите и мечти с поглед към звездите на тазгодишното издание на Ritual Gatherings на крепостта Акра
Андреа Пунчева
Храна, гора и история с Рене и Джун
Шеф готвачите Йошида тръгват на кулинарно пътешествие до малко познатия град Пирдоп и живописните му околности
Специален проект за Пирдоп
Големите творци и храната: Хенрик Сенкевич
Древен Рим, Нерон е на власт, време на жестокости, разгул и постоянни пировe. Богатите преяждат с езиците от фламинго, скакалци в мед, риби и месо. С талантливото си перо класикът на полската литература Хенрик Сенкевич описва до какво ще доведе всичко това.
Владислав Христов
Храна, гора и история с Рене и Джун: Уикенд в Пирдоп, част 1
В търсене на пирдопски тутманик, Еленската базилика и местния колоритен дух
Специален проект за Пирдоп
Храна, гора и история с Рене и Джун: Уикенд в Пирдоп, част 2
В търсене на бамбал, посещение в Лукановата къща и още възможности за почивка и забавление
Специален проект за Пирдоп
Нови гастрономически върхове с шеф Фатих Тутак - GALLADA
GALLADA & Topside Bar - вечеря с гледка към Босфора
Бакхус
TEAsting: Ърл Грей – топло и студено
Ако си падате по аромата на бергамот, ще ви е спътник за цял живот. А ако го пробвате студен, вероятността да се влюбите от първа глътка е много по-голяма.
Текст и снимки: Владислав Христов
Замъци, козе сирене и много вино в долината на Лоара
Обиколка из съкровищата на един от по-малко познатите у нас региони на Франция
Tекст и снимки: Яна Тенева и Никола Плонц
ОТ БРОЯ: No(ma) problem
Бизнес моделът на висшата кулинария се оказа изграден върху заблуди и е напът да рухне
Ани Коджаиванова