Кулинарна приказка по италиански: успехът на Cinecitta
		
		Световен кулинарен гид отличи ресторанта Cinecitta с две "скариди" за забележителен вкус
		
	
	
Дегустационна вечеря в ресторант Cinecitta
	
		![]()  | 
| Каним ви да открием заедно летния сезон с новото дегустационно меню в ресторант Cinecittà Osteria Italiana. Ще ви посрещнем с авторска кухня, страхотна селекция италиански вина и чудна атмосфера, в полите на Витоша. Шеф Алекс Димитров и сомелиер Доменико Фабиано ще изненадат сетивата ви с петстепенното меню, приготвено от внимателно подбрани продукти от планината и морето, в идеална комбинация с висок клас бели вина. За финал ще поставим акцент със специално избран бленд кафе, презентиран от баристите на Dabov Specialty Coffee. Заповядайте на 29 май от 19:30 ч, да изживеем заедно един летен епизод от Cinecittà Osteria Italiana и да превърнем споделените летни вечери в незабравим гурме спомен.  | 
![]()  | 
| Меню: ❧ Крем супа от аспержи и Пино Гриджо, лобстер и крем от йерусалимски артишок  ❧ Прясна паста Неро ди сепия с филе от опушена змиорка и леко пикантен крем ди вердура ❧ Филе от черноморски барбун, поднесен с ферментирали репички и крем от сладък грах с лешници ❧ Сорбе от лимон и джинджифил ❧ Млечно телешко месо от малка симбиотична ферма "Слънчевата ферма", разположена в с. Абланица, бавно печено на ниска температура, съчетано със зелена чушка, крем от йерусалимски артишок и гъби Кладница ❧ Мачедониа Креатива - студени плодови текстури, сервирани с ягодово сорбе и течен азот ❧ Специално избран за вечерята бленд - кафе Dabov Specialty  | 
❤︎ Партньори на събитието:
- Екипът на БАКХУС
- Дегустационни води Acqua Panna & S.Pellegrino
Час:
19:30 ч .
Дата:
29 май 2018 г.
Място:
Cinecittà Osteria Italiana - ул. "Кумата" 75Г, резиденция Монте Бояна, кв. Бояна, София
Цена*:
108 лв.
*В цената е включенo дегустационно количество напитки към всяко ястие.
За да запазите вашето място, моля обадете се на телефон: 0885 760 160
! Местата са ограничени, затова молим да се свържете с ресторант Cinecitta до 28.05.2018, за да запазим вашето място. Кувертът се заплаща на място. 
	
	
		
			Кулинарна приказка по италиански: успехът на Cinecitta
		
		Световен кулинарен гид отличи ресторанта Cinecitta с две "скариди" за забележителен вкус
		
	
	
		
	
		
			Острието на промяната
		
		Как шеф Владислав Пенов от ресторант "Космос" спечели отличие от The Best Chef Awards 2025
		
	
	
		
	
		
			Независимият дух на малца
		
		Само уиски, само независими дестилерии, редки бутилки и майсторство без компромис – Whisky Show Sofia 2025 превърна занаятчийството в мярка за стойност.
		
	
	
		
	
		
			Протеиновите храни – мит и истина
		
		
		
	
	
		
	
		
			7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
		
		
		
	
	
		
	
		
			От Дуранкулак до Варна. По дирите на вкусната храна
		
		
		
	
	
		
	
		
			От Рим до Хонконг: Bar Leone оглави класацията The World’s 50 Best Bars 2025
		
		Първият азиатски бар, който печели титлата "Най-добър бар в света", е ода на римската простота – и я поднася със стил в Хонконг.
		
	
	

