Платена публикация

Highland Park: в чест на Българското възраждане

Съдържание от Highland Park 20 април 2023, 15:47

Единствена по рода си е и връзката между викингското наследство на дестилерията Highland Park и славните моменти от българската история. Сериите, бутилирани само от една бъчва - Single Cask, са високо ценена и многократно награждавана практика в уиски индустрията. Концепцията включва серия от 3 колекционерски бутилки, които отбелязват 3 ключови победи на Първото българско царство, както и втора лимитирана серия от 3 издания, посветени на Второто българско царство, а днес отваря и нова страница -

с първа бутилка, вдъхновена от Българското възраждане.

След огромния успех на първите две серии марката продължава легендарната си колекция с ново издание, Highland Park Single Cask България 1762, вдъхновено от написването на "История славянобългарска". През изминалата седмица официално бе представена първата бутилка от новата серия на Highland Park.

Ценителите на качественото уиски преживяване имаха удоволствието да опитат 12-годишното уиски и да преживеят завладяващия му вкус на специално събитие в популярния с автентичната си шотландска уиски атмосфера бар Калдо в София.

Първата бутилка от лимитираната серия - Highland Park Single Cask България 1762 е бутилирана в само 651 бутилки и отлежава в една единствена бъчва от шери от европейски дъб, второ пълнене - специално за това издание. Колекционерската кехлибарена напитка е посветена на забележителния труд на Паисий Хилендарски, който разкривайки историческата съдба на българския народ, опознавайки неговото настояще и прозирайки в бъдещето му, създава своята малка по обем, но неизмерима по съдържание и смисъл "История славянобългарска".

Проектът Highland Park Single Cask България е вдъхновен от факта, че България е една от най-старите държави в Европа, която не е променяла името си от създаването си, и е уникален в световен мащаб както с тематиката си, така и с това, че за първи път марката, която се дистрибутира у нас от Кока-Кола ХБК България, пуска на пазара продукти с етикет на кирилица.

Дестилерията Highland Park е основана през 1798 г. от Магнус Юнсън - духовник през деня и производител на уиски през нощта, който слага началото на уникална марка и продукт, кореспондиращи по безпрецедентен начин с българската история.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK